5.5 C
Chișinău

Maia Sandu refuză să răspundă întrebărilor Canal 5 despre crima din centrul Capitalei. Reporterul a fost bruscat de agenții de pază | VIDEO

Președintele țării, Maia Sandu, refuză să răspundă la întrebările legate de responsabilitatea structurilor de forță, care au permis comiterea unei crime, în plină zi, chiar în centrul Capitalei, când liderul unui grup criminal a fost împușcat mortal de un al asasin străin. Până în prezent nici șeful Serviciului de Informații și Securitate și nici Maia Sandu nu au ieșit cu declarații publice pe marginea acestui caz. Așa cum SIS se subordonează direct Președinției, am întrebat-o pe Maia Sandu dacă vor urma demisii în urma incidentului, șefa statului însă nu a vrut să răspundă la întrebarea jurnaliștilor de la Canal 5.

„De ce nu ați cerut demisia ministrului Afacerilor Interne și șefului SIS pentru crima de la noi din țară?”. 

Angajații de pază care i-au asigurat securitatea Maiei Sandu în timpul participării acesteia la evenimentul de inaugurare a Substației de Asistență Medicală Urgentă la Orhei, au bruscat reporterul Canal 5 și nu i-a permis să se apropie de președinte.

„- Noi plecăm în altă destinație.
– Noi vrem să adresăm câteva întrebări doamnei președinte.
– Ar fi fost frumos dacă mă anunțați.
– Dar e un eveniment public, noi avem câteva întrebări”.

Am vrut să aflăm de la șefa statului cum se face că structurile de forță au anunțat că au înăsprit măsurile de securitate de la punctele de trecere a frontierei și la Aeroport, însă prin țară se plimbă nestingherit asasini și criminali.

De asemenea, am mai vrut să cunoaștem dacă SIS a știut despre aflarea interlopului în țară și despre faptul că acesta pregătea un atentat, dar și ce structură de stat este responsabilă de eșec, dacă până în prezent asasinul este în libertate.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Irina Gotișan, ne-a spus să adresăm aceste întrebări în scris serviciului de presă al instituției, deoarece Maia Sandu are o agenda încărcată și nu ne poate răspunde.

Până în prezent SIS-ul nu a venit cu declarații despre cei doi cetățeni străini, membri ai unor grupări criminale, iar poliția încă este pe urmele asasinului. Maia Sandu așa și nu a comentat incidentul.

Amintim că miercuri, 10 iulie, la orele amiezii, o persoană mascată, pe o biciclletă, a tras șapte focuri de armă în liderul principal al grupării criminale Tottenham Turks din Nordul Londrei, în timp ce acesta se afla la terasa de pe strada din sectorul Rîșcani al capitalei. Asasinul a fugit de la locul crimei în direcția străzii Alecu Russo.

Potrivit poliției, individul împușcat a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei. Săptămâna trecută, deputații grupului parlamentar al Blocului ”Victorie” au cerut demisia șefului SIS și a ministrului

Afacerilor Interne, dar și convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate. Autoritățile nu au reacționat deocamdată în niciun fel la solicitarea deputaților.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE