24.4 C
Chișinău

În soare, la 45 de grade și fără pic de umbră. Cetățenii se plâng că sunt impuși să aștepte aterizarea avioanelor care merg la Aeroport ca să-și întâmpine rudele | VIDEO

În soare, la 45 de grade și fără pic de umbră. În astfel de condiții sunt nevoiți să aștepte aterizarea avioanelor care merg la Aeroport ca să-și întâmpine rudele. Oamenii se plâng că se sufocă ore în șir, în plina arșiță la ușa aerogării, pentru că nu sunt lăsați să intre în sala de așteptare. Ca să se răcorească cât de puțin, își fac vânt cu evantaiul și beau apă, însă asta nu prea ajută, iar prin apropiere nu este nici măcar o ambulanță ca să le acorde primul ajutor.

„Este greu pentru oameni, ei vin să-și întâlnească rudele și trebuie să stea într-o așa căldură și copi, și bătrâni, după cum puteți vedea și femeile însărcinate vin, este foarte greu la 45 de grade la umbră, așa că, eu cred că trebuie să existe o atitudine mai umană”.

„Am o oră de când aștept. E foarte rău că nu dau voie în interior, afară este foarte cald și ar trebui să dea voie. Sunt copii mici care nu ar putea să stea în soare atâta timp”.

„Este foarte cald, te sufoci, înainte ne lăsau să intrăm, dar acum nu ne lasă, după acel incident nu ne mai permit să intrăm, ce legătură are asta cu oamenii? Să se uite paznicii, să se uite normal, nu noi, noi stăm afară pe o căldură atât de mare, ne putem sufoca. Cu fiecare zi e tot mai „bine” și mai „bine”. Totul pentru oameni”.

„Asta este normal? Uitați-vă. Lumea plătește bani – nici un confort nimic. 44 de grade, dar noi stăm afară este normal? Eu sunt cu inima bolnavă, eu stau aici hipertonică. Am venit cu jumate de oră înainte, tremur ca varga eu nu pot să intru în interior. Eu trebuie să stau aici, du-te și te plânge, cum să te plângi? Pentru ce mai este aeroportul acesta internaținal. Nici într-o țară din lume nu este așa ceva ca aici”.

„Este greu, e mai bine când stai în interior, acolo lucrează aparatele de aer condiționat, este răcoare, dar aici e cald. Este cam greu pentru vârsta noastră”.

Pentru reacții la aceste acuzații am telefonat și am trimis o solicitare reprezentanței serviciului de presă al aeroportului, Natalia Cojocaru. Am dorit să aflăm când aeroportul își va deschide ușile și pentru oamenii care așteaptă și de ce prin apropiere nu există o ambulanță pentru a acorda primul ajutor, însă nu am primit niciun răspuns.

Amintim că, din 1 mai 2024, accesul în terminalul aeroportuar este permis doar pasagerilor care prezintă biletul și documentul de călătorie, în baza permisului de acces, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Regula a fost anunțată pe 29 aprilie și, potrivit autorităților, „este impusă în vederea asigurării securității aeronautice”. Astfel, oamenii care vin să întâmpine pasagerii sau să-i petreacă trebuie să îi aștepte afară.

Menționăm că săptămâna trecută au fost înregistrate 25 de cazuri de insolație, 11 la copii și 14 la adulți. Din 12 iulie, R. Moldova se află sub Cod Roșu de caniculă. Avertizarea va fi valabilă până la 17 iulie, iar în acest interval sunt așteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE