24.4 C
Chișinău

Audieri cu ușile închise la Parlament, în cazul omorului cetățeanului turc la o terasă din Chișinău. Printre intervievați sunt reprezentanți ai SIS, MAI și CSM | VIDEO

Audieri cu ușile închise la Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, în cazul omorului cetățeanului turc, împușcat săptămâna trecută, la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei. În cadrul ședinței, sunt audiați reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Procuraturii Generale, ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului de Informații și Securitate.

LILIAN CARP, președintele Comisei pe securitate națională, apărare și ordine publică: „E cu regim închis ședința. Sunt date cu caracter secret”.

Concluziile audierilor ar urma să fie prezentate la următoarea ședință plenară a Parlamentului a anunțat încă vineri deputatul PAS, Lilian Carp, tot el și președintele Comisei pe securitate națională, apărare și ordine publică.

Amintim că pe 10 iulie, un cetățean turc de 41 de ani a fost împușcat în timp ce stătea la o terasă pe strada Kiev . Suspectul circula pe o trotinetă electrică și a tras în victimă mai multe focuri de armă. În urma atacului, bărbatul a murit pe loc. Atacatorul nu a fost identificat și reținut de poliție nici după cinci zile de la întâmplarea tragică.

Poliția a anunțat că bărbatul împușcat era dat în căutare internațională, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei, fiind membru al unei grupări criminale. Oamenii legii menționează că bărbatul ucis nu a fost extrădat deoarece a depus anterior cerere de azil. Ultimul comunicat în contextul omorului a fost dat acum trei zile. Atunci, oamenii legii spuneau că „Siguranța cetățenilor nu este în pericol, menționând că au loc acțiuni de protecție, verificare și control pe tot teritoriul național”.

De atunci, alte informații la acest subiect nu au fost furnizate publicului. Potrivit datelor oficiale, în prezent, în Republica Moldova avem 38 de cetățeni străini, căutați pentru fraude bancare, evaziuni fiscale și, în câteva cazuri, infracțiuni cu violență.

Guvernul a anunțat că ar putea fi modificată legislația în privința străinilor care au solicitat azil în țara noastră, având în vedere că acum solicitarea de azil de către un cetățean străin nu permite reținerea acestuia sau interdicția de a intra în țară.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE