24.4 C
Chișinău

Marina Tauber, după o nouă amânare a ședinței pe dosarul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”: Acuzarea și-a epuizat toate armele, nici martorii nu se mai prezintă la judecată | VIDEO

Magistrații Judecătoriei Buiucani au amânat până pe 25 iulie ședința de judecată în dosarul Marinei Tauber, în care deputatul grupului parlamentar ”Victoria” este acuzată de implicare în finanțarea ilegală a partidului interzis „ŞOR”. Examinarea cauzei urma să aibă loc vineri, dar a fost amânată pentru că un martor al acuzării nu s-a prezentat la ședință, din anumite motive, fără să se spună care anume.

MARINA TAUBER, deputatul grupului parlamentar ”Victoria”: „Se vede că toate armele din partea acuzării s-au epuizat, pentru că deja nici martorii nu vin la ședințele de judecată. Eu vreau să spun că, probabil există și un factor uman. Noi întotdeauna trebuie să tratăm tot cu înțelegere. Totodată, vreau să vă spun că, de exemplu, pentru mine ziua de astăzi este deja ruptă și stricată, pentru că de dimineață aș putea să merg în teritorii, în raioane. Eu am preconizat pentru această ședință cel puțin două ore, uneori și trei ore, deci trei ore, jumătate de zi sunt pierdute și dacă în fiecare zi o să vin așa la ședințele de judecată, dar ele sunt stabilite de două ori pe săptămână, vă dați seama că graficul meu în calitate de deputat în Parlament, în calitate de politician este mereu perturbat”.

Marina Tauber spune că eforturile de a o epuiza moral se fac mai ales pentru a nu se putea pregăti de scrutinul din toamnă.

MARINA TAUBER, deputatul grupului parlamentar ”Victoria”: „Este o strategie de a nu ne permite să avem posibilitatea să lucrăm în teritorii și cu atât mai mult să ne pregătim de alegerile prezidențiale și de referendum. Să ne sperie, să exercite presiune, să nu ne ofere, în primul rând, posibilitatea să realizăm programul nostru în orașe și sate, de asemenea să discutăm cu cetățenii”.

Procurorul a plecat fără să facă declarații. Pentru un comentariu la declarațiile Marinei Tauber, am trimis un mesaj comunicatorului fracțiunii majorității parlamentare PAS, dar Adriana Vlas nu ne-a încă la mesaj. Amintim că, Marina Tauber este acuzată de complicitate la finanțarea ilegală a Partidului interzis ”ȘOR” și de falsificare a raportului financiar privind alegerile pentru primăria municipiului Bălți din 2021, la care a participat. Deputatul și-a declarat în repetate rânduri nevinovăția și afirmă că formațiunea politică pe care o reprezintă este finanțată legal. Tauber consideră că dosarul său este politic, acuzații respinse de reprezentanții puterii. Anterior, Ilan Șor a spus în repetate rânduri că banii pe care îi alocă pentru finanțarea partidului au fost câștigați legal de el sau de partenerii săi de afaceri.

Mulți experți califică acest caz ca fiind politic. Inclusiv din cauza faptelor care au stat la baza acuzațiilor, acest caz a fost botezat ”dosarul plăcinta”, așa cum candidatul care a primit cele mai multe voturi la alegerile din Bălți a fost, de fapt, exclus din cursă pentru hrana activiștilor, pe care aceștia și-au plătit-o, dar și din cauza lipsei de probe solide pentru acuzare, precum și din cauza modului în care s-a desfășurat procesul: în mare grabă, în noaptea dinaintea turului doi al alegerilor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE