24.4 C
Chișinău

Șeful IGP oferă detalii despre crima din sectorul Rîșcani: Două persoane se află în custodia poliției, iar o versiune ar fi reglări de conturi între grupări internaționale | VIDEO

Doi suspecți, presupuși complici în cazul crimei, care s-a produs miercuri, la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei, au fost identificați, iar în prezent de află în custodia poliției și sunt audiați. Informațiile au fost confirmate de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu. Acesta a declarat că, în documentarea cazului, sunt antrenate toate forțele de ordine. Potrivit lui Cernăuțeanu, ar fi vorba de o răfuială între grupări criminale din afara teritoriului Republicii Moldova, care nu au nicio tangență cu țara noastră.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful Inspectoratului General al Poliției: „Într-adevăr, sunt și persoane care sunt examinate prin prisma complicității la această infracțiune, care a fost ieri, și nu este vorba de o persoană, într-adevăr, dar este prematur ca să facem anumite verdicte, la moment. Avem un volum foarte mare, dar foarte mare de lucru și materiale acumulate, și înregistrări, și probe”.

Viorel Cernăuțeanu a mai declarat că cetățeanul turc, care a fost împușcat, a fost refugiat o perioadă în Ucraina, după ce a fugit din Turcia, iar la începerea războiului a ajuns în Republica Moldova prin regiunea transnistreană. A doua zi de la intrarea pe teritoriul țării noastre, bărbatul a fost reținut, însă la acel moment, acesta nu era căutat încă de Interpol.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful Inspectoratului General al Poliției: „Când a fost reținut prima dată, persoana a stat șase luni de zile în custodia organelor de drept, a fost arestată, reținută persoana în cauză. La expirarea termenului de șase luni, el a fost eliberat de către instanță, astfel încât s-au întreprins alte acțiuni prin schimb de informații prin Marea Britanie, ca să nu admitem persoana în cauză să rămână în libertate și persoana a fost reținută repetat. Cu regret, tergiversarea anumitor procese care au avut loc și nu putem aici să acuzăm colegii de la procuratură, deoarece și procuratura a alertat Consiliul Superior al Magistraturii despre acest caz și tergiversarea acestui proces în privința acestei persoane, că este necesar urgent de întreprins măsuri de extrădare a acestei persoane”.

Potrivit poliției, familia bărbatului omorât se află, în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova și, la fel, a fost audiată. Între timp, pe rețelele de socializare, a apărut un video cu o tânără care ar fi fiica victimei.

Amintim că miercuri, 10 iulie, la orele amiezii, o persoană mascată pe o trotinetă, a tras șapte focuri de armă, în liderul principal al bandei Tottenham Turks din Nordul Londrei, în timp ce acesta se afla la terasa de pe strada Kiev 9.

Asasinul a fugit de la locul crimei în direcția străzii Alecu Russo. Potrivit poliției, individul împușcat a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE