24.4 C
Chișinău

Incendiu grav la Cantemir: Mai multe case, mistuite de flăcări. Cadavrul carbonizat al unui bărbat, depistat de pompieri

Mai multe case din Șamalia, raionul Cantemir, au fost cuprinse de flăcări, iar o persoană și-a pierdut viața, după ce un incendiu s-a produs pe un câmp din preajmă, scrie Deschide.MD.

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:11. Potrivit informațiilor înregistrate, vegetația uscată a fost cuprinsă de foc, iar în condiții de caniculă, acesta s-a răspândit cu repeziciune spre mai multe case de locuit din preajma.

La fața locului au fost îndreptate 7 autospeciale de intervenție de pompieri. Ajunși, salvatorii au stabilit că flăcările au cuprins 5 case părăsite și vegetația uscată dintre acestea, cu suprafața de circa 6 hectare. La moment, focul a distrus în totalitate 2 case părăsite și trei au fost parțial afectate.

La fața locului a fost creat Statul Major pentru gestionarea situației, fiind stabilite trei sectoare de luptă. Angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii.

Totodată, în timpul intervenției pompierii au depistat cadavrul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 81 de ani într-o grădină a unei case afectate de flăcări.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE