24.4 C
Chișinău

După 3 ani de guvernare PAS, oamenii vorbesc cu lacrimi în ochi despre sărăcia insuportabilă și că nu au simțit să fi venit vremurile bune | VIDEO

De trei ani guvernarea PAS se laudă cu realizări mărețe. Oamenii însă spun că, în acest timp, nu au prea simțit să fi venit vremurile bune în Moldova. Cetățenii se plâng de sărăcie, prețuri mari, pensii și salarii mici.

„Schimbări eu personal nu am văzut, prețurile cresc, la medicină nu poți să te înscrii când îți trebuie. Practic, pentru mine totul este negativ. Pentru 50 de ani lucrați, când am făcut recalcul după șapte ani s-au adăugat 12 procente – de râsul lumii. La unii câte 50, câte 70 dar mie personal pentru 50 de ani lucrați pensia este mică”.

„Noi ne-am săturat de aceste prețuri și de pensiile noastre, așa încât nici nu vă putem spune măcar un cuvânt de bine în privința partidului Pas. 40 de ani stăm pe același loc, eu primesc o pensie mai mică de 4.000 de lei – trei și ceva. Acum cu greu puțin ne-au mai ridicat. Despre ce să vorbim, cu ce, cu ce putem să ne mândrim?”.

„Eu am stagiu de 35 de ani de lucru și cu ce m-am ales? Am lucrat educatoare la grădiniță, care era leafa? De 66 de lei, care este vina mea?”.

„Chișinăul este pentru cei bogați, plecați la sat. – Dar și la sat o duc rău. Fără do și poate și mai rău ca noi dar eu vorbesc de atitudinea conducerii față de poporul simplu”.

„Cumătrismul înflorește la noi, la putere sunt foarte necompetenți și cu fiecare relegere, la fiecare nivel vin tot mai incompetenți”.

Potrivit interlocutorilor, prețurile din ce în ce sunt mai ridicate, salariile, nu acoperă cele mai stringente necesități, pe când lefurile miniștrilor s-au dublat. una dintre marile dureri ale oamenilor sunt și facturile la întreținere. după sezonul rece, unii încă își mai achită încă datoriile.

„Suferim, mai înainte sufeream și acum încă mai tare. Iată aceștia nici nu se uită la noi. Unde să te adresezi, ce să faci? Iată, eu locuiesc într-un cămin și în ziua de azi și sunt batjocorită și sufăr. Numai bunul Dumnezeu mă aude. Prețurile au crescut, ne impun comunalele să achităm de patru, cinci ori mai mult. S-au adunat datorii, iată, numai pe drumuri stăm”.

„Uitați-vă, eu șchiopătez, mă dor genunchii, oasele mă dor. Mie mi-au spus că trebuie să achit 3.000 de lei pe injecții, iar pensia pe care o am eu e de 3.000 de lei. Ce fel de vremuri bune pot să fi? Chiar nu poate Maia Sandu să-și pună creierul în mișcare și să dea pensii oamenilor care supraprețuiesc”.

Amintim că, în campania electorală, Partidul Acțiune și Solidaritate și-a promovat imaginea cu sloganul „Pornim vremuri bune!”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE