24.4 C
Chișinău

Blocul ”Victorie”, după trei ani de guvernare a PAS-ului: 11 iulie este o zi neagră pentru ţara noastră, noi am auzit foarte multe promisiuni, şi, din păcate, foarte puţine rezultate | VIDEO

11 iulie este o zi neagră pentru ţara noastră, deoarece se fac trei ani de când Partidul Acţiune şi Solidaritate a venit la guvernare şi a dezlănţuit „prăpădul” pe care îl simte acum fiecare cetăţean. Asta a declarat deputatul Blocului „Victorie” Vasile Bolea, în cadrul briefingului organizat de grupul parlamentar în incinta Legislativului.

VASILE BOLEA, deputatul Blocului „Victorie”: „Astăzi este o dată neagră pentru Republica Moldova, se împlinesc trei ani de guvernare a PAS-ului. În acest timp, noi am auzit foarte multe promisiuni, şi, din păcate, foarte puţine rezultate, deloc din realizarea promisiunilor cu care se lăuda sau le promitea partidul de guvernământ încă trei ani în urmă. Rezultatele muncii lor nu sunt, există doar întrebări cu privire la competenţele partidului de guvernământ şi cu privire la cât de sinceri au fost ei atunci şi putem sau nu putem astăzi să-i numim pe ei laşi”.

Deputaţii Blocului „Victorie” au dat citirii unei liste de întrebări, pe care cetățenii le-au adresat reprezentanților PAS.

Parlamentarii au sugerat „repetenţilor din partidul de la guvernare care conduc blocul economic, juridic şi altele să se inspire şi să răspundă oamenilor de ce au dus ţara de râpă şi oamenii la sărăcie”.

VASILE BOLEA, deputatul Blocului „Victorie”: „Unde sunt drumurile ca-n Germania, care au fost promise încă trei ani în urmă? Unde sunt pensiile de 500 de euro care au fost promise de PAS? Unde sunt salariile mari? Unde sunt fabricile noi? Vedem că, în ultima perioadă, invers, se închid fabricile şi cetăţenii care au investit pleacă din ţară. Unde sunt arestările de rezonanţă? Când vor vedea cetăţenii rezultatele acestei activităţi? De ce recunosc chiar şi partenerii europeni că există încă un nivel ridicat de corupţie în ţară?”.

Deputaţii Blocului „Victorie” au mai întrebat dacă PAS va spune din nou că trei ani e puţin pentru un astfel de volum de lucru? Potrivit parlamentarilor, cetățenii se mai întreabă de ce a crescut inflaţia în ţară şi ce se face pentru a o reduce, poate oare un bloc economic care a permis majorarea inflaţiei la peste 58% în trei ani să se numească competent şi de ce 1/3 din populaţia Moldovei s-a pomenit sub pragul în sărăciei.

VASILE BOLEA, deputatul Blocului „Victorie”: „Pentru ce au renunţat autorităţile la gazul rusesc? Ce a avut de câştigat moldoveanul de rând de pe urma acestui lucru? De ce plătim un preţ mult mai mare pentru a cumpăra gaze naturale europene decât media în Uniunea Europeană? De ce autorităţile obligă oamenii să treacă la încălzirea cu lemne pentru că nu pot plăti pentru gazul scump? De ce nu se face nimic pentru ca previziunile că gazul va deveni şi mai scump în anul 2025, să nu se adeverească?”.

Lista întrebărilor de la cetățeni nu se încheie aici, spun deputații Blocului „Victorie”. Oamenii mai vor să știe de ce PAS contribuie la divizarea ţării, în ce scopuri politice a înrăutăţit relaţiile cu regiunea transnistreană, de ce a introdus taxe vamale pentru locuitorii de acolo şi de ce partidul de guvernământ a redus la zero procesul de negocieri în vederea reglementării diferendului.

VASILE BOLEA, deputatul Blocului „Victorie”: „De ce PAS a privat Găgăuzia de o parte de finanţare? De ce autorităţile centrale împiedică locuitorii din Găgăuzia să primească pensii decente? De ce PAS împiedică implementarea proiectelor de infrastructură în regiunea găgăuză? De ce başcanul ales de către locuitorii din Găgăuzia, dna Eugenia Guţul, nu este inclusă în Guvern, aşa cum prevede legislaţia naţională? De ce autorităţile au rupt toate relaţiile cu vechiul nostru partener şi prieten, cum este Federaţia Rusă. De ce PAS a privat ţara de o parte din piaţa de desfacere din Est, o piaţă profitabilă pentru agenţii noştri economici? De ce călătoria în Rusia este privită ca o infracţiune, ca motiv de reţineri şi percheziţii în Aeroportul Internaţional Chişinău”.

Oamenii au mai întrebat, prin intermediul deputaţilor Blocului „Victorie” de ce partidul de guvernământ și-a propus drept obiectiv pierderea statutului de neutralitate a țării, de ce, în ultimii doi ani, PAS face totul pentru înarmarea Republicii Moldova și dacă pregătirea pentru participarea la aventura militară a marilor puteri a devenit interes naţional la nivel de țară.

Dar cel mai des, potrivit deputaților Blocului „Victorie”, cetățenii se întreabă când oamenii din PAS vor răspunde pentru ceea ce au făcut în ultimii trei ani.

Partidul Acţiune şi Solidaritate nu a reacţionat deocamdată la declaraţiile acestui grup parlamentar.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE