17.7 C
Chișinău

„Autoritățile cunoșteau despre pericol, dar nu au luat măsuri de siguranță”. Marina Tauber cere demisia șefului SIS, a Poliției și convocarea CSS după crima din sectorul Rîșcani al capitalei | VIDEO

Deputatul grupului parlamentar ”Victoria”, Marina Tauber cere demisia șefului Serviciului de Informații și Securitate, a Poliției și convocarea Consiliului Suprem de Securitate după ce un killer l-a lichidat pe un cetățean străin în sectorul Rîșcani al capitalei. Deputatul a condamnat faptul că asemenea acțiuni au loc în mijlocul orașului, în văzul tuturor cetățenilor, punând în pericol siguranța acestora. Ea a declarat că autoritățile știu cum ajung în țara noastră criminalii străin, dar nu fac nimic pentru a-i reține. În schimb, deschid dosare și poartă prin judecate deputați din opoziție.

MARINA TAUBER, deputat al grupului parlamentar ”Victoria”: „Deci autoritățile noastre cunoșteau despre eventualul pericolul pe care îl reprezintă acest cetățean dar nu au luat măsuri de siguranță. Unde este SIS-ul nostru care știe planurile serviciilor speciale din alte state pentru 20 de ani înainte, dar ce se face la ei sub nas nu știu nimic. Întrebarea e retorica sigur în acest sens este relevant cazul cu ședințele de judecată împotriva mea și a colegilor care sunt programate la fiecare două zile și se examinează în regim de urgență maximă, dar iată ședințele de judecată în privința unor criminali de talie internațională se examinează cu anii de remarcat faptul că anume această guvernare a modificat procedurile legate de azil în așa mod în care orice criminal care cere azil poate să se ascundă cu anii în țara noastră”.

Marina Tauber a subliniat că autoritățile persecută opoziția și cetățenii care au alte viziuni față de cele ale partidului de la putere, dar nu luptă cu adevărați infractori care au liber la intrarea în Moldova, unde se pot ascunde de răspundere pentru faptele comise.

MARINA TAUBER, deputat al grupului parlamentar ”Victoria”: „Este josnic atunci când sute de cetățeni bătrâni sunt hărțuiți de poliția vamă și SIS la intrarea și ieșirea din țară prin aeroport și alte puncte de trecere, dar criminali străini fără nicio problemă traversează Republica Moldova. Este de neconceput să fim martori la faptul cum un killer înarmat se plimbă cu trotinetele prin oraș și pot omorî atât de ușor ca ulterior să plece fără urmă. Nu vrem să politizăm acest subiect, dar el nu poate fi ignorat categoric deoarece este vorba de securitate și siguranța cetățenilor copiilor noștri. Puterea a promis luptă cu corupția, doar corupția înflorește și acest caz arată clar cum au promis reforma justiției, dar au capturat total sistemul de drept care lucrează doar interes politic”.

Deputatul grupului parlamentar ”Victoria” a îndemnat astfel convocarea Consiliului Suprem de Securitate și a cerut demisia șefului SIS și a Poliției.

MARINA TAUBER, deputat al grupului parlamentar ”Victoria”: „Încetați să mai executați indicații ilegale de a hărțui opoziția ocupați vă de prevenirea unor astfel de crime grave este nevoie de restabilire încrederea oamenilor în siguranța lor viitor pașnic. Suntem gata să acordăm orice să poarte necesar pentru a lupta cu acest flagel criminal și a preveni astfel de pericole facem apel la încă Președintele Maia Sandu, convocați urgent Consiliul Suprem de Securitate, demiteți imediat conducătorii incompetenți de la SIS și poliție luați măsuri pentru a asigura siguranța cetățenilor și securitatea statului în sensul veritabil al acesteia”.

Tauber a făcut apel și către organele de drept să nu uite care este misiunea acestora și că prioritar este siguranța cetățenilor și nu indicațiile politice.

Președinția, SIS-ul și conducerea Poliției nu au venit deocamdată cu o reacție la cele declarate de către Marina Tauber.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE