24.4 C
Chișinău

Deputații care fac parte din blocul „Victorie” cer demisia președintelui Parlamentului Igor Grosu. Marina Tauber: „Fărădelegile continuă, iar ceva trebuie să se schimbe” | VIDEO

Deputații independenți și neafiliați care fac parte din blocul „ Victorie ” cer demisia președintelui Parlamentului Igor Grosu. Parlamentarii îndeamnă opoziția să susțină proiectele de hotărâri cu privire la inițierea procedurilor de revocare. Membrii grupului susțin că motivele care stau la baza acestei inițiative sunt acțiunile ilegale ale șefului Legislativului.

MARINA TAUBER, deputat independent, membru al blocului „Victorie”: „Grosu nu-și îndeplinește obligațiile și sub conducerea sa sesiunile parlamentare s-au transformat într0un circ cu certuri nesfârșite și deconectări de microfoane. Proiectele de legi sunt prezentate din exterior, unii deputați PAS nu le văd, alții nu au timp să le studieze. cu toate acestea, ei votează în favoarea lor, așa cum le cer curatorii. Avem nevoie de un organ legislativ modern și democratic, nu de acest „anopticon”. Chemăm nu numai opoziția parlamentară, dar și toți deputații raționali să se alăture solicitării demisiei lui Grosu”.

Potrivit Marinei Tauber, toată lumea înțelege necesitatea demisiei lui Igor Grosu.

MARINA TAUBER, deputat independent, membru al blocului „Victorie”: „În ultimii doi ani am cerut în mod repetat opoziției să se unească. Opoziția nu este unită, PAS știe acest lucru și profită de acest lucru. Acum trebuie să fim împreună împotriva regimului. Aceasta este datoria noastră față de țară. Blocul ”Victorie” merge consecvent și până la capăt în această luptă pentru un viitor mai bun al țării. Nu ne este frică să vorbim deschis. Nu ne temem de dosare penale și persecuții. Acum inițiativele legislative prin care se cere demisia lui Grosu au fost semnate de nouă deputați, pentru că acestea să fie înregistrate, avem nevoie de p treime din voturi. Fărădelegile continuă, iar ceva trebuie să se schimbe. Președintele Grosu s-a dovedit a fi un conducător autoritar”.

Deputatul Reghina Apostolova a declarat că a venit vremea când opoziția trebuie să demonstreze că este unită.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat independent, membru al blocului „Victorie”: „Grosu a transformat Parlamentul într-un circ. Certuri permanente, deconectări de microfoane, presiune asupra opoziției, declarații care umilesc oamenii – toate acestea sunt tipice pentru președintele Parlamemntului Igor Grosu”.

În acest context, Blocul ”Victorie” îndeamnă deputații din opoziției să susțină procedura juridică de revocare din funcție a președintelui Parlamentului Igor Grosu.

Am solicitat un comentariu de la reprezentanții legislativului, dar aceștia ne-au spus să ne adresăm partidului de guvernare. Purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS, Adriana Vlas nu ne-a răspuns pentru un comentariu. Amintim că, la mijlocul lunii iunie, deputații Blocului „Victorie” și câțiva parlamentari ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au blocat tribuna centrală a Parlamentului, protestând în acest mod față de gestul președintelui Igor Grosu, care nu i-a permis deputatului Denis Ulanov să ia cuvântul pe marginea unui proiect de lege dezbătut în ședință.

În rezultat, majoritatea parlamentară PAS a adoptat o sancțiune față de parlamentari din blocul „Victorie”, prin care le-a fost interzisă participarea la următoarele cinci ședințe plenare.Deputații blocului „Victorie” au protestat împotriva acestei decizii. Și deși în acest caz hotărârea ar trebui suspendată, serviciul de securitate nu le permite să participe la ședință. Atunci. reprezentanții blocului au luat inițiativa de a cere demisia lui Grosu.

În semn de protest față de încălcarea drepturilor opoziției, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat ședința, iar vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrâncea a declarat că ceea ce s-a întâmplat joi cu deputatul Ulanov, reprezintă o încălcare sistematică a drepturilor opoziției, prin interzicerea expunerii opiniei și a propus să-i fie acordat votul de neîncredere speakerului Igor Grosu. Ulterior, Blocul Politic ”Victorie” a cerut revocarea din funcție a lui Grosu. Mai mult, a fost au elaborat proiecte de hotărâri cu privire la inițierea procedurilor și au îndeamnat deputații din opoziției să susțină inițiativa.

Anterior, Asociația Promo-LEX a remarcat în repetate rânduri, în rapoartele sale, încălcările comise de majoritatea de de la guvernare, încălcarea drepturilor legale ale opoziției și reglementărilor parlamentare, inclusiv, a remarcat comportamentul Președintelui Igor Grosu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE