17.7 C
Chișinău

„O mai mare palmă sieși este greu de imaginat”. Fostul vicedirector al CNA, Cristina Ciubotaru, critică dur refuzul CSM de a o numi pe judecătoarea Victoria Sanduța până la atingerea plafonului de vârstă | VIDEO

Fostul vicedirector al CNA, Cristina Ciubotaru a criticat dur refuzul Consiliului Superior al Magistraturii de a o numi pe judecătoarea Victoria Sanduța până la atingerea plafonului de vârstă și propunerea candidaturii acesteia președintelui Maia Sandu de a a fi demisă din funcția de magistrat. Cristina Ciubotaru spune că ceea ce s-a întâmplat la CSM „este strigător la cer”. Tot ea s-a arătat convinsă că în ciuda criticilor pe care Sanduța le face în adresa guvernării și a reformei justiției, activitatea de magistrat pentru aceasta nu se va încheia.

CRISTINA CIUBOTARU, fost vicedirector al CNA: „Doamna Sanduța, fiind o luptătoare adevărată, eu cred că ea nu va renunța. Sunt convinsă că ea va contesta și cred că noi vom continua să savurăm lupta ei, așa cum am savurat-o la ședința CSM. Cred că o mai mare palmă sieși CSM decât audierea doamnei Sanduța este greu de imaginat”.

Cristina Ciubotaru a criticat și atenția dată de CSM la postările magistratului de pe Facebook.

CRISTINA CIUBOTARU, fost vicedirector al CNA: „O oră au vorbit despre Facebook. I-au numărat postările, au discutat despre postări, comentarii, like-uri, despre ce a mai comentat și de ce nu a reușit să șteargă. E strigător la cer, sincer să vă spun. Mă gândeam că CSM este un organ de autoadministrare judecătorească, dar mi s-a creat impresia că ei fac parte nu din administrarea judecătorească, dar din cea prezidențială, anume după ce pe ei îi deranja mai mult. Postările doamnei Sanduța în mare parte sunt orientate spre a susține independența judecătorilor și independența Justiției, atunci când alte puteri o atacă”.

Am solicitat un comentariu de la CSM, dar la solicitarea expediată nu am primit deocamdată un răspuns. Instituția a luat în 1 iulie decizia de a propune președintelui Maia Sandu candidatura Victoriei Sanduța pentru eliberarea acesteia din funcția de
judecător. În reacție, într-o postare pe Facebook, Sanduța a scris că „reputația este mai importantă decât funcția”.

Amintim că, ea se numără printre cei 13 judecători respinși în mai 2022 de președintele Maia Sandu pentru numirea până la atingerea plafonului de vârstă. Asociația Judecătorilor „Vocea Justiției” a calificat refuzul șefului statului ca fiind un semnal foarte periculos transmis către întreg sistemul judecătoresc. În replică, Sandu a spus că unii judecători au fost refuzați pentru că „nu-și merită” funcția.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE