29.2 C
Chișinău

„Neglijența lui a dus la decesul unei femei de 33 de ani”. Noi detalii despre medicul de pe ambulanță, condamnat pentru malpraxis | VIDEO

Încă un doctor a fost condamnat pentru malpraxis. Din cauza lui ar fi murit o femeie de 33 de ani. Potrivit Procuraturii Generale, în a doua parte a zilei de 1 ianuarie 2020, inculpatul, care era medic de urgență în Chișinău, la solicitarea victimei, a sosit într-un apartament, ca să-i acorde asistență.

El a stabilit diagnoza de „Hemoragie” și a calificat gradul de urgență ca major, care prevede internarea obligatorie. Dar deoarece femeia a refuzat să fie dusă la spital, bărbatul a închis fișa de solicitare fără a informa superiorii pentru a lua măsuri necesare pentru internarea obligatorie a victimei.

Atitudinea neglijentă a dus la agravarea stării de sănătate a femeii, care a decedat a doua zi seara din cauza hemoragiei intrauterine. Doctorul a fost pedepsit la un an de închisoare cu suspendare condiționată pe o perioadă de probă de doi ani. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, i-a mai interzis să fie medic timp de trei ani.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată. Inculpatul a pledat nevinovat, se mai arată în comunicatul Procuraturii.

Acum o lună un obstetrician-ginecolog de la „Institutul Mamei și Copilului” a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru malpraxis. El ar fi neglijat regulile și metodele de primire a nașterii, fapt ce a dus la vătămarea corporală gravă a unui nou-născut.

Şi acest doctor a pledat nevinovat. În privința sa însă, instanța de judecată a aplicat măsura preventivă de a nu părăsi țara, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare. Aceasta nu este definitivă și poate fi contestată.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE