17.7 C
Chișinău

Membrii blocului ”Victoria”, despre afirmațiile lui Pavel Postica: „Se vrea destabilizarea situației în țară și falsificarea alegerilor. Vom susține Partidul ”Șansă” | VIDEO

După declarațiile vicepreședintelui Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica precum că Partidul ”Șansă” nu va putea participa la alegerile prezidențiale din toamnă și la referendumul din 20 octombrie, deoarece CEC a depistat mai multe nereguli în activitatea formațiunii, deputații, membrii Blocului ”Victorie”, din care face parte și Partidul ”Șansă” au venit cu reacții. Aceștia au subliniat că afirmațiile lui Pavel Postica au iz politic și sunt ilegale, deoarece membrii CEC trebuie să fie echidistanți în activitatea lor.

Deputatul independent, Marina Tauber susține că CEC încearcă să distrugă democrația, pluralismul și alegerile libere și corecte în Republica Moldova prin minciună și manipulare, executând ordinele politice ale actualei puteri.

MARINA TAUBER, deputat independent: „Îi reamintim acestui tovarăș că am prezentat în instanță toate probele care demonstrează intenția și scopul de a curăța câmpul politic de concurenți. Păcat că Postica nu a informat societatea despre faptul că instanța de judecată a admis cererea de verificare a constituționalității legii pe care CEC a împins-o în Parlament pentru interzicerea persoanelor indezirabile. Așteptăm decizia Curții Constituționale. De asemenea, îl informăm pe acest funcționar că, în conformitate cu aceeași lege este interzisă suspendarea unui partid în perioada preelectorală. Vom lupta pentru drepturile noastre. Vom susține desigur că pe Partidul Politic ”Șansă”, iar Postică să se apuce de studierea legilor”.

De asemenea, deputatul independent, Reghina Apostolova a declarat că Partidul ”Șansa” ar putea fi exclus din cursa electorală doar dacă va înainta un candidat pentru prezidențiale, dar așa cum acest lucru încă nu a fost făcut, CEC încearcă să anticipeze lucrurile.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat independent: „Este o concluzie neîntemeiată a domnului Postică și ilegală. Ei totul pot să facă, cum de exemplu au exclus Partidul ”ȘOR” pentru niște prăjituri, cum în două zile au exclus Partidul ”Șansă” de la alegerile locale și astăzi la fel vor inventa ceva așa cum au inventat diferite modificări în legi și tot așa mai departe. Totul merge spre aceea, ca în primul rând să destabilizeze situația în țară și anume ei fac asta și al doilea lucru, să falsifice alegerile, dar că la vot merge fiecare cetățean”.

Ținem să menționăm că, atunci când este vorba de Partidul Acțiune și Solidaritate, Comisia Electorală Centrală manifestă o altă abordare, iar nenumăratele sesizări sau încălcări ale legislației electorale a PAS, nu sunt catalogate ca fiind grave. Spre exemplu, atunci când deputații PAS, dar și reprezentanții Guvernului am mers prin țară împărțind ziare care promovează referendumul privind aderarea la UE, și asta în afara campaniei electorale, CEC a spus că nu a depistat nicio încălcare.

Amintim, înainte de alegerile locale din noiembrie 2023, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a decis anularea înregistrării în cursa electorală a tuturor candidaților Partidului ”Șansă”. Pe buletinul de vot, în dreptul tuturor concurenților electorali desemnați de această formațiune, a fost aplicată ștampila ”retras”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE