17.2 C
Chișinău

Scandal la Parlament: Agenții de pază ai lui Grosu i-au constrâns agresiv pe deputații Blocului „Victorie”. Marina Tauber a chemat poliția | VIDEO

Deputații Blocului „Victorie” nu au fost lăsați din nou să intre în sala de ședințe a Parlamentului. Angajații din pază și securitate au blocat accesul parlamentarilor. Aleșii poporului decizia șefului Legislativului, care le-a interzis accesul la 5 şedinţe consecutiv a fost contestată, iar, potrivit regulamentului, pe perioada examinării contestației, interdicția se anulează. Char și așa, intrarea nu le-a fost permisă.

„Dați-vă, vă rog, într-o parte ca noi să intrăm la ședința Parlamentului. Hotărârea a fost suspendată, înțelegeți? Chemați pe cineva din conducerea voastră, o să răspundeți pentru asta. Grosu nu o să vină la voi și o să stați singuri. Nimeni nu o să vină să vă salveze, dați-ne voie să intrăm. Hotărârea este suspendată, deschideți legea și citiți, o încălcați. Îngrădiți dreptul deputaților în Parlament. Înțelegeți ce faceți voi?”.

În acel moment, președintele Parlamentului oferea un interviu jurnaliștilor, iar deputații au scandat nu au ezitat să-și manifeste dezaprobarea față de deciziile abuzive ale speakerului.

În replică, Grosu a spus că deputații au venit cu agenda de la Kremlin. Mai apoi, șeful legislativului a intrat la ședința Parlamentului, fără a se opri pentru discuții cu deputații.

Ulterior, deputatul Marina Tauber a chemat poliția, explicând că, în ciuda faptului că decizia președintelui a fost contestată, deputaților nu le este permis accesul în sala de ședințe a Legislativului.

MARINA TAUBER, deputat: „Noi am depus acest document, cerere prealabilă și cerere de suspendare, prin care se suspendă decizia care a fost luată anterior, precum că noi nu avem acces la ședințele Parlamentului. Respectiv, noi avem dreptul să intrăm la ședință.

DENIS ULANOV, deputat: „Conform Codului administrativ, din momentul înregistrării cererii de suspendare, hotărârea atacată prin această cerere este suspendată automat. Nu are forță juridică”.

Oamenii legii au înregistrat cazul, dar le-au spus parlamentarilor că nu au voie să intre în clădirea Parlamentului.

DENIS ULANOV, deputat: „Cum este posibil? Noi am apelat la poliție pentru a vă face treaba dvs”.

Amintim că, la mijlocul lunii iunie, deputații Blocului „Victorie” au blocat tribuna centrală a Parlamentului, protestând în acest mod față de gestul președintelui Igor Grosu, care nu i-a permis deputatului Denis Ulanov să facă ia cuvântul pe marginea unui proiect de lege dezbătut în ședință.

În rezultat, majoritatea parlamentară PAS a adoptat o sancțiune față de parlamentari, prin care le-a fost interzisă participarea la următoarele cinci ședințe plenare. Blocul Politic ”Victorie” a cerut revocarea din funcție alui Igor Grosu. Membrii grupului spuneau că au elaborat proiecte de hotărâri cu privire la inițierea procedurilor și au îndeamnat deputații din opoziției să susțină inițiativa. Anterior, Asociația Promo-LEX a remarcat în repetate rânduri, în rapoartele sale, încălcările comise de majoritatea de de la guvernare, încălcarea drepturilor legale ale opoziției și reglementărilor parlamentare, inclusiv, a remarcat comportamentul Președintelui Igor Grosu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE