29.2 C
Chișinău

Președintele Partidului „Șansă” s-a ales cu un proces penal pentru huliganism. Alexei Lungu spune că nu este la curent cu acțiunile întreprinse de poliție: „Trebuie să aflu și eu motivul” | VIDEO

Președintele Partidului „Șansă”, și membrul Blocului Politic ”Victorie”, Alexei Lungu, care a fost reținut miercuri, în cadrul protestului de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a ales cu un proces penal pentru huliganism. Totodată, în privința sa a fost deschis un act administrativ pentru nesubordonare. Despre asta a declarat pentru IPN, șefa Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco.

În reacție, Lungu susține că nu este la curent cu acțiunile întreprinse de poliție.

ALEXEI LUNGU, președintele Partidului ”Șansă”: „Trebuie să aflu și eu motivul pentru care IGP cu atâta repeziciune și cu atâta viteză a reacționat ca să pot comenta. În IP Buiucani mi s-a făcut un proces administrativ pentru așa numita nesupunere și aici vreau să menționez un singur moment: în timpul în care mă aflam în fața judecătoriei Centru cu sediul Buiucani nu am primit din partea polițiștilor vreo indicație, vreo solicitare sau vreun ordin. Am fost ridicat pe sus la indicația comisarului Buiucani, care a strigat să fiu reținut pentru 72 de ore. Nu am deteriorat niciun bun al statului, așa cum scriu cei de la IGP”.

Miercuri, a fost dus cu forța la Inspectoratul de Poliție al sectorului Buiucani liderul partidului „Șansă”, Alexei Lungu, venit la un miting la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde a avut loc ședința de judecată în dosarul în care bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, și o secretară din cadrul Oficiului Central al Partidului interzis „Șor” sunt acuzate de acceptarea finanțării din partea unui grup criminal organizat.

Potrivit lui Lungu, el a fost luat pe sus după ce le-a spus polițiștilor, care au cerut protestatarilor să se îndepărteze de sediul judecătoriei la 25 de metri, că va decide cum să procedeze după discuții cu juristul formațiunii.

Nu a primit nicio explicație pentru reținere. Și când era la secție, un timp îndelungat, avocatul său nu a putut lua legătura cu el. Mulți jurişti au catalogat drept inacceptabile acțiunile oamenilor legii în privința lui Alexei Lungu.

Într-un comentariu pentru Canal 5, expertul în drept, Teo Cîrnaţ a spus că asta este o încălcare gravă a drepturilor omului. Avocatul Iurie Mărgineanu a declarat ca în timpul reţinerii prezenţa avocatului este obligatorie. Iar prin acţiunile lor autorităților arată că agonizează și consideră opoziția nu doar un dușman al statului, ci și unul personal.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE