22.2 C
Chișinău

Plăteau până la 9.000 de euro pentru „protecție”. Noi detalii în cazul șefului Biroului Vamal Nord și altor 6 funcționari vamali, bănuiți de luare de mită | VIDEO

Între 1500 și 9000 de euro cereau vameșii reținuți miercuri de la agenții economici. Cel puțin asta reiese dintr-o interceptare telefonică făcută publică de CNA. Potrivit ofițerilor Centrului Național Anticorupție, patronii de firme și companii se înțelegeau cu inspectorii vamali pentru așa numita protecție.

Șeful Biroului Vamal Nord și alți șase funcționari sunt cercetați pentru corupție pasivă de către CNA și procurorii din Chișinău. În urma perchezițiilor, șase dintre aceștia, inclusiv șeful, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Funcționarii sunt suspectați PENTRU pretinderea și primirea sumei ilicite între 1,5 și 9 mii de euro, de la persoane fizice și juridice, pentru urgentarea sau eludarea procedurilor vamale. În total, au fost desfășurate 21 de percheziții la domiciliile, birourile de serviciu și automobilelor funcționarilor vamali din cadrul Biroului Vamal „Nord”, implicați în schema infracțională. Într-o reație pe pagina de Facebook, Serviciul Vamal condamnă cu vehemență și nu tolerează acțiunile de corupție în cadrul instituției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE