10.5 C
Chișinău

Peste 50 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat într-un sat din raionul Sîngerei. Reprezentanții ANSP au mers la fața locului pentru a convinge oamenii să se vaccineze | VIDEO

Peste 50 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat din 5 mai și până în prezent, în comuna Sângereii Noi din raionul Sângerei. Specialiștii în sănătate publică s-au deplasat în zona focarului pentru a convinge familiile să-și vaccineze copiii.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică precizează că medicii, împreună cu experți ai Biroului de țară al OMS, s-au deplasat în localitate pentru trasarea măsurilor antiepidemice și de prevenire a răspândirii infecției. S-a constatat că o bună parte din copiii comunei nu sunt vaccinați contra rujeolei pe motiv că părinții refuză imunizarea.

Potrivit ANSP în comună au fost vaccinate împotriva rujeolei 57 de persoane, inclusiv 32 de copii, cu prima doză.

Aceste circumstanțe au determinat convocarea ședinței Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică, la care a fost luată decizia desfășurării unei campanii de informare și vaccinare în localitățile Sângereii Noi, Marinești și Trifănești.

Pentru mai multe detalii am sunat la Centrul de Sănătate din Sângerei însă nimeni nu ne-a răspuns la apelurile noastre. Situația cu privire la rujeolă este alarmantă și în țara vecină, România. Presa de peste Prut a scris ieri că un copil de opt luni din Iași a murit, acesta fiind al 19-lea deces provocat de rujeolă.

Institutul Național de Sănătate Publică din România raportează că în ultima săptămână s-au înregistrat aproape 600 de îmbolnăviri cu rujeolă, iar numărul total depășește 20 de mii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE