30.2 C
Chișinău

Focuri de armă, luare de ostatici și panică în centrul orașului Bălți. Mascații de la „FULGER” efectuează exerciții practice în nordul țării | VIDEO

Focuri de armă și panică la Bălți. Locuitorii oraşului au fost treziţi miercuri dimineaţa de împuşcături. Pe rețele sociale a fost publicat un video în care persoane înarmate care au luat ostatici ies dintr-un magazin de bijuterii din strada Ștefan cel Mare şi urcă într-un microbuz.

În intervenția sa, Poliţia a blocat o parte din strada Ştefan cel Mare.

Apoi a urmat eliberarea ostaticilor. Totuși, scenele i-au băgat în sperieți pe cetățenii care au devenit martorii acestora.

Până la urmă, s-a dovedit a fi un antrenament. Şi deşi aplicaţia a fost anunţată de Poliţie tot miercuri pe la 8:00, ministrul de Interne Adrian Efros spune că oamenii au avut timp suficient să se informeze.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Este o activitate care este planificată, este conform planului pregătirii de luptă. Nu este nimic ieșit din comun, cetățenii au fost informați prin diferite surse media că aceste exerciții vor avea loc pentru a elimina acele frustrări sau îngrijorări pe care cetățenii poate să le aibă.
– Cu câte zile au fost anunțați, că am văzut azi anunțul?
– Timp suficient”.

Potrivit Poliţiei, miercuri şi joi, oamenii ar putea vedea pe trasee sau în localitățile din centrul și nordul țării mascații din Brigada ”Fulger” a IGP, care au planificate exerciții tactice, inclusiv cu implicarea blindatelor. Autorităţile îndeamnă cetăţenii să-şi păstreze calmul și să evite răspândirea informațiilor eronate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE