25.2 C
Chișinău

Adrian Efros se spală pe mâini în cazul fiului unui consilier PAS, reținut cu un lot de droguri de peste 3 milioane de lei și pasează responsabilitatea pe IGP, care, la rândul său spun că, procurorii doar pot oferi mai detalii | VIDEO

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, afirmă că nu cunoaște detalii despre cazul de rezonanță de săptămâna trecută, când Victor Covali, fiul Nataliei Covali, consilier PAS din raionul Fălești, a fost reținut cu un lot de droguri, în valoare de peste 3 milioane de lei. Întrebat de jurnalistul de la Canal 5 la ce etapă este ancheta și cum a fost posibil ca o astfel de partidă de droguri să ajungă la fiul consilierului PAS, Efros a pasat responsabilitatea pe Inspectoratul General al Poliției.

Cu atât mai mare e nedumerirea opiniei publice, or, IGP se află în subordinea Ministerului de Interne, iar cazul e cu adevărat unul de răsunet, încât e puțin probabil ca ministrul să nu cunoască despre mersul anchetei.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Întrebarea respectivă vă rog să o adresați Inspectoratului General de Poliție, pentru că cazul este în gestiunea dumnealor”.

Adrian Efros nu a vrut să ne spună nici de ce Ministerul a tăcut despre acest caz, la fel sugerându-ne să adresăm aceste întrebări Inspectoratului General de Poliție.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „- Dar în cazul unor presupuse infracțiuni în care sunt implicați susținători ai partidelor de opoziție, poliția anunță de obicei, de ce în acest caz s-a tăcut, nu s-au oferit detalii?
– Întrebarea respectivă leo adresați dumnealor, pentru că este în competența Inspectoratului General de Poliție”.

La îndemnul ministrului, am solicitat informații, de această dată, de la Inspectoratul General al Poliției. Am insistat să aflăm la ce etapă este dosarul, ce statut are suspectul, dar și cum au ajuns drogurile în apartament. De asemenea, am întrebat dacă, în acest caz, ar fi vorba despre o rețea de trafic de droguri, dacă au mai fost reținuți și alți complici și dacă sunt implicați și alți fii ai funcționarilor publici.

Ofițerul de presă al IGP, Diana Fetco, ne-a spus doar că poliția a pornit o cauză penală pe circulația de droguri și că doar procurorii ne pot oferi mai multe detalii despre desfășurarea urmăririi penale.

Am telefonat și purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, pentru a afla mai multe detalii despre mersul anchetei. Violina Moraru ne-a comunicat, printr-un mesaj, că dosarul a ajuns în gestiunea Procuraturii din municipiul Bălți și sunt întreprinse toate acțiunile pentru elucidarea circumstanțelor.

Astfel, „Cinci persoane se află în arest preventiv, urmare a admiterii demersurilor procurorilor înaintate judecătorilor de instrucție, iar persoanele arestate au statut de învinuiți”.

Reamintim că, la data de 26 iunie, Inspectoratul General de Poliție a informat despre reținerea unui tânăr de 22 de ani, locuitor al orașului Fălești, la domiciliul căruia au fost percheziționate și confiscate 500 de grame de hașiș, un kilogram de heroină, patru capsule cu masă narcotică de culoare gri, așa-numitele ciuperci, trei cântare electronice, două mii și jumătate de lei, 50 de euro, un telefon mobil, precum și șapte carduri bancare.

Potrivit Procuraturii Generale, valoarea drogurilor pe piața neagră se estimează la aproximativ 3 milioane 500 de mii de lei. Ulterior s-a aflat că suspectul este fiul consilierului de la Partidul Acțiune și Solidaritate din raionul Fălești, Natalia Covali.

Solicitată de jurnaliștii de la Canal 5, aceasta a declarat că nu-l consideră vinovat pe fiul său. Totodată, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, speakerul Parlamentului, Igor Grosu, a spus că nu cunoaște despre acest caz și că se va documenta. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE