28.9 C
Chișinău

Un bărbat a murit lovit de fulger, iar circa 7.000 de gospodării au rămas în beznă. Consecințele furtunii din România, care a doborât o întreagă pădure de brazi | VIDEO

O furtună puternică, care a durat circa 10 minute a pus la pământ o întreagă pădure de brazi. S-a întâmplat în zona localității Văleni din județul Maramureș, România. Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini și aruncați pe șosele.

Vântul puternic, pe care localnicii l-au comparat cu o tornadă, a smuls mai multe acoperișuri și a deteriorat o fațadă de bloc. Un bărbat din localitatea Sighetu Marmației a murit lovit de fulger la o stână, iar altul a ajuns la spital, după ce a fost lovit în plin de prelata unei terase, scrie adevărul.ro.

Tot aici, că 7.000 de persoane au rămas fără energie electrică, estimează autoritățile. Casele oamenilor au fost distruse de rafalele de vânt, iar locuitorii au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să se adăpostească de furtuna violentă.

Totodată, mai multe familii au rămas pe drumuri, după ce casele le-au fost avariate de vântul puternic, iar mașinile au fost ciuruite de grindina de mari dimensiuni, mai scris sursa citată. Vremea extremă a făcut ravagii și în vestul României. În Drobeta Turnu Severin, mai multe străzi au fost inundate și circulația blocată.

Averse torențiale, intensificări ale vântului până la 90 km/h, vijelii, descărcări electrice și grindină sunt prognozate și pentru ziua de 2 iulie, inclusiv, noaptea spre 3 iulie, în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, avertizează meteorologii din România.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE