28.9 C
Chișinău

Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, trimis în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta hotărârea

Șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, bănuit de luare de mită, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Magistrații Judecătoriei Chișinău au admis parțial solicitarea procurorilor, care au cerut prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arest în izolator.

„Procuratura Anticorupție informează că astăzi, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana, a admis parțial demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive -arestul preventiv in privința șeful biroului Interpol Moldova, fiind plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Menționăm că, Procuratura Anticorupție consideră încheierea neîntemeiată și urmează a fi contestată la Curtea de Apel Chișinău”, se arată în mesajul PA.

De menționat că Viorel Țentiu este acuzat de faptul că, alături de alte trei persoane, printre care și șeful Biroului Migrație și Azil, Mihail Vodă, și fostul ministru al Justiției, Vitalie Pîrlog, ar fi ajutat mai mulți infractori străini să scape de urmărire internațională, după ce numele acestora a fost șters din lista Interpol.

Mai exact, cetățenii străini anunțați în căutare primeau azil politic în Republica Moldova, motiv pentru care demnitarii de la Chișinău ştergeau notificările roşii ale Interpolului. Ulterior, după ce scăpau de pericolul de a fi extrădaţi, unii dintre ei părăseau Republica Moldova şi au ajungeau în ţări europene, precum Franţa şi Marea Britanie.

deschide.md

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE