28.9 C
Chișinău

„Nu există un orar specific pentru închiderea drumului sau rute alternative în acest moment.” Primăria Capitalei s-a răzgândit și a lăsat podul Mihai Viteazul deschis | VIDEO

Primăria Capitalei s-a răzgândit. Circulația pe podul din strada Mihai Viteazul rămâne deocamdată deschisă. Șeful-adjunct al Direcției generale mobilitate urbană susține că, până în prezent nu există programul calendaristic de închidere a circulației, dar și a căilor alternative de circulație din zona respectivă. Potrivit lui Dumitru Ceban, autoritățile sunt în așteptarea unei soluții din partea Căilor Ferate din Moldova în vederea identificării unui traseu alternativ pentru evitarea creării ambuteiajelor.

DUMITRU CEBAN, șeful-adjunct al Direcției generale mobilitate urbană: „La lucrările de reparație a podului de pe strada Mihai Viteazul continuă lucrările de hidroizolare și au fost executate lucrări de amenajare a structurii zidului întors. În momentul în care o să avem mai multă conlucrare și cooperare cu Căile Ferate din Moldova, vom putea decide asupra alternativelor, mecanismului și programului calendaristic de închidere a podului Mihai Viteazul. În acest moment este pe pauză, până nu primim răspunsul. Așteptăm răspunsul de la CFM în vederea identificării căilor alternative, pentru neadmiterea creării ambuteiajelor excesive în legătură cu lucrările de reparație”.

Directorul general interimar al CFM, Serghei Tomșa nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu. Anterior, autoritățile municipale au anunțat că din 1 iulie, circulația rutieră de pe podul de pe strada Mihai Viteazul ar putea fi sistată integral timp de două luni. O solicitare în acest sens a fost depusă de agentul economic în contextul executării lucrărilor de reparație. Șeful-adjunct al Direcției generale mobilitate urbană, Dumitru Ceban, spunea că municipalitatea este în discuție cu administrația Căii Ferate privind anumite aspecte tehnice care țin de traversarea căilor ferate. Totodată, responsabilii au declarat că există posibilitatea ca, după această închidere, podul să fie complet redeschis în septembrie pe ambele sensuri reparate.

Lucrările de reparație a podului Mihai Viteazul din capitală au început în luna iulie 2022, iar autoritățile au amânate de câteva ori termenul de dare în exploatare a lucrărilor. Valoarea totală a proiectului era inițial de circa 78 de milioane de lei, suma însă a crescut la 108 milioane de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE