28.9 C
Chișinău

Căldura va fi înlocuită cu averse: meteorologii avertizează despre furtuni, grindină și vânturi puternice | VIDEO

După zile marcate de o căldură puternică vine o furtună pe măsură. Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara! Alerta este în vigoare de marți, ora 13:30, și până pe 3 iulie, ora 21:00. Se prevăd ploi, însoțite cu descărcări electrice, grindină și vânt puternic, ce va sufla cu o viteză de 70 de km la oră. Intensitatea este ca și a rafalelor din 12-13 iunie, când în Chișinău au fost doborâți peste 600 de copaci și crengi.

Pe arii extinse, începând din nordul țării și treptat cu extindere în raioanele centrale și parțial sudice se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

Între timp, în regiunea Moldova a României a fost anunțat Cod roșu de vijelii puternice, averse torențiale peste 40 l/mp și grindină de dimensiuni medii și mari în județul Suceava, valabil marți, 2 iulie, în intervalul orar 15:35 – 16:30. Sunt vizate nouă zone printre care Suceava, Bosanci și Ipotești, potrivit meteorologilor de peste Prut. Amintim că furtuna din iunie, care a avut loc la noi, a luat viața a doi oameni. Aceștia au fost uciși de copacii căzuți peste ei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE