28.9 C
Chișinău

Vor continua perchezițiile cu mascați și verificări suplimentare ale pasagerilor? Accesul restricționat în Aeroportul Chișinău, prelungit cu 30 de zile | VIDEO

Încă 30 de zile de acces limitat în Aeroportul Internațional Chișinău, anunță Poliția de Frontieră. Potrivit responsabililor, aceste măsuri sunt necesare pentru a „asigura confortul, liniștea și siguranța tuturor călătorilor”. 

Numai că, liniștea și confortul se bate cap în cap cu acțiunile Poliției. Mascații organizează cu regularitate operațiuni speciale în care rețin, percheziționează și efectuează ore în șir verificări suplimentare ale pasagerilor care revin din Rusia, fără însă a le spune oamenilor motivele exacte ale acțiunilor lor, menționând că sunt dați în consemn la frontieră.

Totodată, ministrul Apărării a declarat recent într-un interviu că ”în prezent, nu există un risc militar iminent la adresa securității țării.”

Accesul în terminal este restricționat din luna mai. Doar pasagerii cu bilet și document de călătorie, personalului autorizat și echipajelor aeronavelor pot intra în interior. Această modificare i-a nemulțumit pe oameni. Rudele călătorilor se plâng că trebuie să stea afară în soare sau în ploaie, și că nici condiții elementare de igienă nu există, nefiind puse la dispoziție nici grupuri sanitare. Totodată, unii turiști spun că astfel de măsuri nu există în niciun Aeroport din străinătate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE