13.9 C
Chișinău

Un lot mare de droguri ar fi fost găsit la fiul unui consilier PAS din raionul Fălești. Ce spune Igor Grosu despre acest caz | VIDEO

În posesia lui Victor Covali, fiul Nataliei Covali, consilier PAS din raionul Fălești, a fost găsit un lot mare de droguri. Despre asta a anunțat șeful organizației teritoriale raionale din Fălești a Partidului ”Renaștere”, Nicolae Cazacu.

NICOLAE CAZACU, șeful organizației teritoriale raionale din Fălești a Partidului ”Renaștere”: „Cu trei zile în urmă Procuratura municipiului Bălți de comun cu Inspectoratul Național de Investigații în cadrul măsurilor de investigații efectuate pe teritoriul raionului Fălești la un tânăr de 2002 a fost depistat un kg de heroină. dar cel mai interesant fapt este că mama axestui băiat este consilier raional din partea partidului PAS. Noi acuma vorbim despre Victor Coval mama căruia este asistentă medicală la Fălești și este consilier raional. Cel mai interesant lucru că anume că mama acestui tânăr este fina sau mai bine zis nănașa de cununie a mamei este doamna deputat Maria Gonța de la Fălești care este deputat la Parlament RM din partea partidului PAS”.

Natalia Covali a declarat pentru Canal 5 că, pe 26 iunie, fiul său Victor a fost reținut fiind suspectat de trafic de droguri. Ea a precizat că nu se știe dacă substanțele găsite în posesia fiului ei erau într-adevăr droguri, deoarece rezultatele expertizei nu au fost anunțate încă. Natalia Covali a declarat că fiul său este nevinovat și a refuzat să comenteze acuzația că ar fi rudă cu deputatul PAS, Maria Gonța.

NATALIA COVALI, consilierul raionului Fălești din partea PAS: „Nu se știe nimic ce acolo și su se știe ce acolo. A dat la analiză la Chișinău. Când a să fie expertiza atunci a să știm. Vorbesc narkotiki, vorbesc iarbă, kilograme întregi. O prostie totală. Sincer vă spun. Eu nu ma-am așteptat de așa ceva. El nu a încălcat legea niciodată. El șia făcut lucru cinstit tot că așa l-am educat eu. aici a fost caz care cineva s-a folosit de bunătatea lui eu cred așa dacă a fost ceva acolo. Dar până la urmă să concretizăm ce a fost. Haideți să așteptăm ancheta și la urmă să vedem. Mai mult nu vreu să concretizez nimic pe tema asta”.

În 26 iunie, Inspectoratul General de Poliție a informat despre reținerea unui tânăr de 22 de ani, locuitor al orașului Fălești, la domiciliul căruia au fost percheziționate și confiscate 500 de grame de hașiș, un kilogram de heroină, patru capsule cu masă narcotică de culoare gri, așa-numitele ciuperci, trei unități de cântar electronic, două mii și jumătate de lei, 50 de euro, un telefon mobil, precum și șapte carduri bancare.

S-a menționat că valoarea drogurilor confiscate pe piața neagră se ridică la trei milioane și jumătate de lei. Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore și riscă de la 7 la 15 ani de închisoare. Canal 5 a contactat serviciul de presă al Inspectoratului General de Poliție pentru a afla dacă drogurile au fost aduse din străinătate sau fabricate în Republica Moldova, precum și dacă reținutul cooperează cu ancheta, însă nu am primit un răspuns la apelurile și mesajele noastre.

Un reporter Canal 5 i-a cerut președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, președintele Parlamentului Igor Grosu, opinia sa cu privire la acest caz.

IGOR GROSU, președintele PAS, speakerul Parlamentului: „Nu cunosc, sincer.
– Nu cunoașteți acest caz?
– Trebuie să documentez și atunci a să vorbesc.
– Dar partidul ce să facă cu Natalia Covali?
– Trebuie să documentez, nu cunosc”.

De asemenea, am încercat să aflăm poziția PAS în acest caz de la serviciul de presă al formațiunii politice. Secretarul de presă al fracțiunii parlamentare PAS, Adriana Vlas, a promis că va veni cu un răspuns, dar până în momentul în care acest material a fost difuzat nu am primit niciun răspuns. Deputatul Maria Gonța nu a răspuns la apelurile și mesajele noastre.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE