28.9 C
Chișinău

Atac asupra reporterului Canal5, cordon al poliției și lipsă de răspunsuri. Igor Grosu, întâmpinat cu protest la Leova: Manifestanții au cerut demisia guvernării | VIDEO

De dimineață, mai mulți locuitori din Leova s-au adunat mai întâi de-a lungul drumului care duce spre centrul orașului, iar apoi în fața clădirii Consiliului Raional, acolo unde Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere cu reprezentanții administrației publice locale din raion. Cu pancarte în mâini, oamenii au organizat un act de protest prin care au cerut demisia guvernării, pentru că o consideră incapabilă să conducă țara.

„Stăm poate a veni cineva la conducere mai buni, nu ca acum, nimic nu fac. Ceea ce aduc fac pentru ei, dar nu pentru lume, ar trebuie să ajute un pic pensionarii invalizii, nimic, noi murim de foame. 2000 de lei, ce să facem cu 2000 de lei? Mie nu-mi ajung acești bani”.

Am încercat să intrăm în sala în care aveau loc discuțiile lui Grosu cu puterea locală din Leova, dar responsabilii de acolo nu neau permis.

„Bună ziua, vreau să intru să ascult.
-Nu aici e ședință cu primarul și consilierii raionali.
-Dar de ce a intrat fotograful?
-Este fotograful de la Parlament.
-Domnișoară la moment este ședință de lucru cu consilierii locali și cu primarii. Având în vedere afilierea dvs a postului.
– Dar ce are cu postul tv? Consilierii se pot incomoda și să pună întrebări, de aceea este ședință de lucru și nicio presă nu are acces”.

Cât timp a durat întâlnirea, oamenii au fost ținuți la câțiva metri distanță de sediul Consiliului Raional, acolo unde poliția a format un cordon viu.

După câteva ore de discuții, Președintele Parlamentului a trecut grăbit pe lângă mulțimea nemulțumită fără insă a discuta cu oamenii. Decât să răspundă la întrebările localnicilor Igor Grosu a preferat să atace reporterul Canal 5.

IGOR GROSU, Președintele Parlamentului: „-Domnul Președinte cum comentați protestul oamenilor care cer demisia guvernării?
-Dar de la cine-s?
-Întrebați oamenii, de ce nu vorbiți?
– De la aceiași companie sunteți?
-De ce nu vorbiți cu oamenii?
-Hoții la pușcărie și inclusiv și cei care vă plătesc pe voi, banditul care este condamnat la ani de pușcărie chinuie oamenii aceștia.
-Domnul Grosu, dar Maia Sandu nu face parte din grupul criminal Filat, dar Andrei Spînu, de ce nu îi criticați pe ei? Hoții la pușcărie, cei care au devalizat statul și au furat BNM.
-Dar Maia Sandu, Andrei Spînu?”.

Am mers noi să vedem ce au vrut protestatarii să-i spună președintelui Parlamentului, dar nu au putut.

„Am venit să întrebăm cum este ca Republica Moldova în 2024 un pensionar să trăiască cu 1300 de lei, dar cu părere de rău Igor Grosu nu a dorit să ne răspundă nici la o întrebare a ieșit și a plecat. Am venit în primul rând să ne expunem dezacordul cu politica condusă de către Guvernul PAS, vrem să declarăm că acum Republica Moldova merge pe calea totalitarismului, noi vedem că democrația Republicii Moldova este călcată în picioare și oamenii sunt profund indignați de acest fapt”.

„Am o întrebare la PAS, de ce ei promovează LGBT-ul și vor să distrugă gândirea copiilor noștri, dar la 9 mai interzic ca lumea să meargă pașnic, noi ne-am dus să comemorăm cinstea eroilor căzuți în luptă și poliția nu ne-a dat voie să ajungem la monument, asta este normal? LGBT-ul adică trebuie să meargă prin mijlocul Chișinăului și să destrame copii noștri și gândirea acestora, dar 9 mai nu avem dreptul să-l sărbătorim, la ce ne duc ei pe noi?”.

Amintim că, nu este pentru prima dată cânt exponenții puterii sunt întâmpinați cu proteste. La ultima sa vizită în Găgăuzia, când s-a întâlnit cu unii primari, consilieri și studenți la Comrat, Maia Sandu a fost întâmpinată cu un protest. Iar la o vizită anterioară în regiune, președintele țării a fost așteptat cu pancarte, oamenii aliniindu-se de-a lungul unui traseu din regiunea autonomă împotriva acțiunilor sale, care potrivit găgăuzilor, încalcă drepturile și puterile autonomiei. Pentru a evita întâlnirea cu oameni, Sandu a fost nevoită să meargă prin câmp. Și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a fost întâmpinat cu proteste, dar și premierul Dorin Recean.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE