6.6 C
Chișinău

Activitatea reprezentanței Teleradiocompaniei ”MIR” în Moldova ar putea fi sistată: Subiectul urmează să ajungă pe masa miniștrilor | VIDEO

Ar putea fi sistată activitatea reprezentanței Teleradiocompaniei ”MIR” în Moldova. Subiectul urmează să ajungă pe masa miniștrilor. Până atunci, chestiunea este supusă consultărilor publice, anunță realitatea.md.

Amintim că, în primăvara anului trecut, Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat denunțarea Acordului privind activitățile companiei interstatale de televiziune și radio ”MIR”.

Potrivit documentului, se urmărește scopul de a proteja spațiul audiovizual național și de a asigura securitatea informațională, ținând cont actuală regională și pericolul la adresa securității naționale, cauzat de războiul din Ucraina.

Compania de televiziune „MIR” este mass-media oficială de televiziune a Comunității Statelor Independente, care funcționează în Moldova din 1995, și este fondatoarea canalelor „MIR TV” și „MIR 24”. Retransmisia lor a fost suspendată în Republica Moldova după izbucnirea războiului din Ucraina.

Amintim că prin decizia Judecătoriei Centru, din iunie 2024, Ministerul Finanțelor a fost obligat să plătească companiei de televiziune MIR 2 milioane 600 mii lei, care au fost alocați pentru activitățile acesteia în anul 2022.

Reprezentanții companiei susțin că nu au primit de la Ministerul Finanțelor exact această sumă angajată pentru finanțarea sucursalei din Moldova a MIR. Decizia instanței poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE