25.5 C
Chișinău

Vlad Kulminski despre serialul cu licitații anulate la aeroport: Seamănă cu o dramă care merită să fie în centrul unui film artistic | VIDEO

Licitația spațiilor comerciale de la aeroportul din Chișinău seamănă cu o dramă care merită să fie în centrul unui film artistic. Declarația a fost făcută de directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, Vlad Kulminski în cadrul unei emisiuni de la N4.

„-Serialul în privința închirierii spațiilor comerciale de la aeroport nu vă amintește de desenul animat „Nu Pogodi!”.
– Dar cine după cine aleargă?
– Andrei Spînu după spații sau spațiile după Andrei Spînu. Sau după compania franceză”.

VLAD KULMINSKI, directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice: „– Da, este chiar o dramă care merită să fie în centrul unui film artistic, care se termină cu bine. Aici este și o altă întrebare. Până la urmă, acest concurs trebuie să fie organizat în mod transparent. Există responsabilitatea de astăzi, dar există și responsabilitatea de mâine. Și eu cred că toată lumea înțelege acest lucru. Nu cred că cineva vrea să organizeze acest concurs ca să fie întrebări atunci cînd va veni o altă guvernare, de exemplu”.

Andrei Spînu nu a reacționat la aceste declarații și nici nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu.

În data de 21 iunie, cea de-a treia licitație cu privire la închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul din Chișinău a fost amânată din nou, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional amendamentul propus de deputatul PAS, Radu Marian, și votat de Parlament, care prevedea extinderea termenului de închiriere a spațiilor din incinta aerogării de la 3 la 5 ani să fie posibilă.

Mai mulți politicieni din opoziția parlamentară și cea extraparlamentară au criticat modul și condițiile de participare la tender, invocând că în spatele unor scheme și interese de la Aeroogară ar sta ministrul Infrastructurii Andrei Spînu, acuzații respinse de către acesta. Licitațiile de la Aeroport au intrat în vizorul procurorilor anticorupție, care însă, după o perioadă au declarat că nu există temei pentru pornirea unui dosar penal, dar care susțin că rămân a fi cu ochii pe ceea ce se întâmplă acolo.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE