25.5 C
Chișinău

Audierea la judecătoria Chișinău în dosarul bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, a avut loc pe fondul unui miting al susținătorilor blocului: Ședința în dosarul a fost amânată pentru data de 3 iulie | VIDEO

Audierea de la judecătoria Chișinău, sediul Buiucani în dosarul bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, și a activistei blocului „Victorie” Svetlana Popan a avut loc miercuri, pe fondul unui miting al susținătorilor blocului, care s-au adunat să le sprijine. Intrarea în clădirea judecătoriei a fost blocată de polițiști.

Membrii blocului „Victorie”, care au venit să o susțină pe Evghenia Guțul, au spus că sunt siguri de nevinovăția bașkanului și a activiștilor și că aceste dosare au fost fabricate.

ALEXEI LUNGU, membru al blocului „Victorie”: „Astăzi trebuie să îndemnăm judecătorii să ia decizia corectă, și să nu le fie frică, la fel cum nu ne este frică nouă de șantaj, nu ne este frică de poliție și nu ne este frică de procurorii lor de buzunar”.

MARINA TAUBER deputat independent: „Scopul acestor dosare este de a exercita presiuni asupra Găgăuziei, asupra Evgheniei Guțul, asupra lui Ilan Shor, asupra blocului „Victore”, a noastră, a tuturor! Dar adevărul e de partea noastră și vom ieși învingători!”.

Concomitent cu acțiunea susținătorilor blocului „Victorie” a avut loc și un contra-protest, devenit deja tradițional, la fel ca și componența acestui mic grup de câțiva oameni care vin la astfel de acțiuni ca la lucru și acționează după aceeași scenariu.

Potrivit deciziei instanței, ședința în dosarul Guțul și Popan a fost amânată pentru data de 3 iulie, întrucât, din varii motive, avocații apărării nu s-au putut prezenta astăzi în instanță. Bashkanul a mulțumit tuturor celor care au venit să o susțină și a declarat că acest proces este doar o modalitate de presiune politică din partea autorităților.

EVGHENIA GUȚUL Bașcanul UTA Găgăuzia: „Vă mulțumesc foarte mult că ați venit să mă susțineți! Autoritățile au organizat un nou proces împotriva mea. Vor să ne pedepsească pentru că nu suntem de acord cu poziția lor”.

Amintim că dosarul împotriva Bașkanului Evghenia Guțul și a unuia dintre angajații biroului central al partidului interzis ȘOR a fost transmis în judecată la mijlocul lunii aprilie. Aceștia sunt acuzați de complicitate la finanțarea ilegală a partidului politic. Evghenia Guțul neagă toate acuzațiile la adresa ei și califică dosarul drept unul politic.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE