26.2 C
Chișinău

Economie marca PAS. Vicepreședinte CUB: „Persoana care trebuie să aștepte 10 luni ca să ajungă la o investigație va merge la privat, iar din asta va câștiga statul” | VIDEO

„Persoana care trebuie să aștepte 10 luni ca să ajungă la o investigație va merge la privat, iar din asta va câștiga statul”. Declarația a fost făcută, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4 de Rodica Gramma, vicepreședinte al Partidului ”Coaliția pentru Unitate și Bunăstare”.

RODICA GRAMMA, vicepreședintele CUB: „De ce CNAM face niște liste de așteptare și atunci oamenii știind că trebuie să aștepte câte un an, dar el are nevoie azi, e vorba despre calitatea vieții și va trebuie să meargă să achite la privat și noi avem aceste condiții artificial create care impun pacienții noștri să meargă la privat.
-Și din asta câștigă și statul, pentru că nu pierde bani, nu?
– Din asta câștigă statul, pentru că nu cheltuie pe pacient.
-Da, doar că nu se știe unde se duc acești bani…
-În sold”.

Rodica Gramma a mai declarat că din cauza că statul economisește pentru sănătate, banii sunt utilizați pentru diferite activități politice.

RODICA GRAMMA, vicepreședintele CUB: „După asta, soldul acesta va fi folosit frumos pentru mărirea salariilor pentru electorală și va fi așa ca o pompozitate, noi am crescut salariul, dar pacientul trebuie să înțeleagă, omul simplu că de fapt aceștia au fost banii economisiți din sistem care au fost puși la grămadă ca ulterior să se facă acest mare merit de creștere a salariilor care este absolut incorectă din punct de vedere managerial, fiindcă la noi se cresc salariile înainte de electorală ca să facem pompozitate, dar nu se gândește la durabilitate”.

Am solicitat un comentariu de la Ministerul Sănătății referitor la declarațiile vicepreședintei, însă responsabilii de acolo ne-au spus că vor reveni cu un răspuns mai târziu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE