26.2 C
Chișinău

Topul celor 250 cele mai fericite orașe din lume: Chișinăul – aproape de coada clasamentului

Capitala Republicii Moldova, Chișinău, a fost inclusă în prestigiosul clasament Happy City Index, care evaluează cele mai fericite orașe din lume. Chișinău se situează pe locul 191, în categoria „de bronz”, conform acestui top internațional.

Topul Happy City Index este realizat anual, iar pozițiile orașelor variază în fiecare ediție, reflectând dinamica și schimbările constante ale orașelor. Autorii topului subliniază că este dificil să evidențiezi un singur oraș ca fiind cel mai fericit, având în vedere particularitățile fiecărui oraș și evoluția continuă a acestora.

 

 

 

 

 

 

 

 

Evaluarea fericirii orașelor s-a realizat pe baza a cinci criterii esențiale: cetățeni, guvernare, mediu, economie și mobilitate. În clasament au fost incluse doar orașele cu o populație de cel puțin 300.000 de locuitori.

Chișinău a obținut cel mai mare punctaj la capitolul „economie”, acumulând 309 puncte. În total, capitala Moldovei a strâns 1310 puncte, reușind să depășească orașe de renume, precum Madrid din Spania, la capitolul „fericire”.

Primele 5 cele mai fericite orașe din lume, incluse în lista celor de „aur”, sunt Aarhus (Danemarca), Zurich (Elveția), Berlin (Germania), Goteborg (Suedia) și Amsterdam (Olanda).

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE