26.2 C
Chișinău

Petrecere grandioasă cu invitați speciali, spumă și focuri de artificii, organizată cu susținerea Evgheniei Guțul: 600 de absolvenți ai liceelor din Găgăuzia s-au adunat în piața principală din Comrat, unde au participat la Balul Absolvenților | VIDEO

Încă mai ieri stăteau deasupra manualelor și se pregăteau pentru susținerea examenelor, iar astăzi își iau rămas bun de la școală și se pregătesc pentru o nouă etapă, pentru viața de adult. Vinerea trecută, aproape șase sute de absolvenți ai liceelor din Găgăuzia s-au adunat în piața principală din Comrat, unde au participat la Balul Absolvenților, intitulat generic „Cu Sufletul în Găgăuzia”.

Desigur, este o adevărată fericire, o nouă etapă în viață. Așteptăm cu nerăbdare și sperăm că va fi bine”.

„Cu adevărat, am un sentiment de libertate, pentru că am absolvit școala. Dar, sunt și puțin trist, fiindcă aici ne-a fost a doua casă”.

„E puțin triist, deoarece nu-i vom mai vedea pe diriginți noștri iubiți. Dar, de altă parte, pășim spre viața de adulți, o etapă prin care trece fiecare”.

„Suntem fericiți pentru faptul că am absolvit școala și am trecut și peste această etapă. Am emoții, deoarece, în viitor, ne așteaptă ceva nou, însă eu cred că o le vom reuși pe toate”.

Spre o viață nouă, copii au fost însoțiți de părinții și profesorii lor. Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Eugenia Guțul, le-a urat tinerilor să- și găsească rostul în viață și să contribuie la prosperarea republicii.

EUGENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei: „Drum bun în viață, dragi absolvenți! Fie ca succesul să vă însoțească la fiecare pas și visurile să devină realitate. Noi avem încredere și ne mândrim cu voi. Anume voi sunteți viitorul și acest viitor este în mâinele voastre”.

Liderul Blocului „Victorie”, Ilan Șor, a felicitat absolvenții și le-a urat mult succes și realizări remarcabile

ILAN ȘOR, liderul blocului Victorie: „În fața voastră se deschid uși noi – porțile oportunităților deosebite. Fiecare dintre voi mâine deja va începe o nouă viață. Veți avea aspirații, scopuri, obiective. Realizați, luptați pentru visurile și pentru ideile voastre. Să nu vă fie frică să greșiți uneori – greșelile ne fac mai puternici. Sunt sigur ca veți reuși să faceți Moldova mai frumoasă și mai bogată”.

Cuvinte de felicitare dar și un „drum bun în viață au adresat absolvenților și reprezentanți ai administrației locale, dar și deputații.

DUMITRU CONSTANTINOV, președintele Adunării Populare din Autonomia Găgăuză: „Astăzi sărbătorim sfârșitul unei întregi etape din viața absolvenților noștri din Găgăuzia. Astăzi ei se pot mânndri cu un capital de neprețuit – cunoștințe, abilități, talente. Acest capital îi va ajuta în următoarea lor etapă, care va fi la fel de interesantă, dar și responsabilă”.

VICTOR PETROV, adjunct al bașcanului Găgăuziei: „Sperăm că absolvenții noștri, după ce au deschis porțile acestei vieți mărețe, au intrat pe acest mare drum, vor avea noroc, iar cei mai mulți dintre ei se vor întoarce în patria noastră – Găgăuzia, și îi vor fi de folos”.

VADIM FOTESCU, deputat independent: „În primul rând, vreau să-i felicit pe toți absolvenții Găgăuziei cu această vacanță minunată, pentru faptul că intră în viața de adult, la care, probabil, au visat. Aceasta este o vacanță,care vine, desigur, cu o doză de tristețe, pentru că trebuie să vă despărțiți de școală, de profesorii iubiți, de prieteni. Sunt sigur că, indiferent cum va fi soarta tuturor acestor absolvenți minunati, ei se vor întoarce în Găgăuzia, vor locui aici, vor munci, își vor face familii și își vor aminti întotdeauna de sărbătoarea de astăzi.” 

Foștii elevi au lansat deja baloane spre cer, în semn de rămas bun de la școală și speranțe luminoase de viitor.

Un cadou special pentru absolvenții a fost concertul susținut de cântărețul Konfuz, grupul Kolay Sesleri din Găgăuzia și Vitalie Manjula.

Balului Absolvenților de la Comrat s-a încheiat cu o petrecere grandioasă cu spumă și focul de artificii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE