26.2 C
Chișinău

Chișinău: Două cazuri noi de rujeolă, înregistrate săptămâna trecută

Două cazuri de rujeolă au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală. Potrivit șefului Direcției generale de asistenţă medicală și socială, Vladimir Bolocan, cele două cazuri sunt separate, adică nu au legătură între ele, scrie Deschide.md

„Este vorba despre un adult și un copil. Slavă Domnului, ambele cazuri sunt ușoare. Cea mai mare problemă acum în R. Moldova prezintă, totuși, regiunea Sîngerei, unde cazurile sunt mai multe din anumite lucruri specifice. Dar de acest lucru se ocupă ANSP și monitorizează acolo situația. Dar în Chișinău situația e sub control”, a declarat Vladimir Bolocan în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Rujeola sau „pojarul”, cum este numit în popor, este o infecție virală foarte contagioasă, care apare ca o erupție cutanată și care are simptome asemănătoare cu răceala. Boala este cauzată de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus și se transmite pe calea aerului, prin tuse sau strănut. Rujeola începe să se manifeste prin ochi roșii, secreții nazale, tuse și febră mare, după care apare erupția cutanată. Boala poate duce la complicații severe, cum ar fi: infecțiile pulmonare joase, infecții ale creierului și infecții bacteriene secundare.

Este de menționat că pentru această boală nu există tratament specific, de aceea unica metodă de protecție este vaccinarea.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE