26.2 C
Chișinău

Amendă usturătoare pentru un bărbat din R. Moldova care a încălcat regimul de autoizolare și a mituit polițiștii de frontieră

Un moldovean a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru un termen de probă de 1 ani și amendat cu 100 mii lei, după ce acum trei ani a mituit polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Chișinău, scrie Deschide.MD.

Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în seara zilei 12 august 2021, când bărbatul a ajuns la AIC, intenționând să părăsească teritoriul R.Moldova. În cadrul verificării actelor, polițiștii de frontieră au depistat că inculpatul a aterizat în R.Moldova cu 2-3 zile mai devreme, iar, conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, acesta urma să respecte regimul de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile – prevedere care a fost încălcată.

În acest sens, pentru a nu fi tras la răspundere contravențională, acesta a oferit oamenilor legii 500 de lei, fiind lăsat ulterior să părăsească teritoriul R.Moldova.

Fiind audiat, bărbatul a menționat că nu a mituit polițiștii de frontieră, ci a achitat suma solicitată de aceștia pentru nerespectarea regimului de autoizolare. Ulterior, peste doi ani, după ce a revenit în R.Moldova, inculpatul a fost reținut la Aeroport, fiindu-i înaintată învinuirea pentru corupere activă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE