26.2 C
Chișinău

Polițiștii ar fi creat un grup pe Telegram unde ar discuta cum să abordeze anumiți șoferi în trafic, ca ulterior să-i rețină. Reacția IGP | VIDEO

Pe masa președintelui Maia Sandu ar fi ajuns o notă informativă despre un grup de Telegram în care polițiștii discută despre cum ar trebui să abordeze anumiți șoferi în trafic. Despre asta scrie telegraph.md.

Conform denunțului, un membru al acestui grup a dezvăluit că oamenii legii postează fotografii ale mașinilor și ale șoferilor, împreună cu detalii de identificare și alte informații personale, ca aceştia să fie urmăririţi și opriţi de fiecare dată când sunt văzuți.
Mai grav, membrii grupului par să aibă intenția de a provoca conflicte cu șoferii vizați, pentru a avea un motiv de a-i reține și investiga sub acuzații de huliganism sau alte infracțiuni.

În conversațiile lor, polițiștii folosesc un limbaj vulgar și încurajează violența fizică și morală împotriva cetățenilor.

Documentul obținut de telegraph.md arată că această situație este cunoscută atât de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, cât și de alte instituții, cum ar fi Parlamentul, Guvernul, Avocatul Poporului și alte structuri.

“Este anchetă și la noi, și la SPIA. Pentru comunicare internă noi nu utilizăm Telegramul, posibil un grup restrâns. Persoana care a scris plângerea este cea care cu prietenul său, student la Academie, l-au agresat pe angajatul nostru în timpul prelevării probelor de sânge”, a comunicat pentru telegraph.md ofițerul de presă al IGP Diana Fetco.

Canal 5 a încercat să obţină confirmări, detalii şi comentarii de la Preşedinţie şi Inspectoratul General al Poliţiei, dar purtătorii de cuvânt ai acestor instituţii n-au răspuns la mesajele expediate.

Reieşind din imaginile şi informaţiile publicate de telegraph.md, ar fi vorba despre cazul din 25 februarie, când în jurul orei 07.00, în sectorul Rîșcani al Capitalei, un agent de patrulare a fost bătut de un student al Academiei MAI în vârstă de 21 de ani.

Amintim că totul s-a întâmplat după ce ofițerul a tras pe dreapta o mașină condusă de o tânără de 24 de ani și în care se afla băiatul împreună cu alți doi indivizi.

Șoferița a fost oprită, deoarece conducea neuniform, fiind suspectată de consum de alcool. Ea a fost condusă la Dispensarul Republican de Narcologie pentru examinarea medicală și stabilirea gradului de ebrietate. Deranjat de acest fapt, studentul Academiei MAI, împreună cu ceilalți doi pasageri, a mers la dispensar unde a manifestat un comportament agresiv, vorbea necenzurat și lovea cu pumnii în ușa instituției medicale.

Polițistul care a vrut să-l potolească a încasat și el câteva lovituri, până când un alt ofițer nu l-a oprit pe bătăuș, care a fost reținut pentru 72 de ore.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE