26.2 C
Chișinău

Pană majoră de curent în Balcani. Este foarte posibil să aibă legătură cu valul de căldură

O pană majoră de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației. Motivul nu este cunoscut, însă este foarte posibil să aibă legătură cu valul de căldură, transmite Realitatea.MD.

Avaria s-a produs vineri, 21 iunie curent.

Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croației se confruntă cu întrerupere majoră a energiei electrice. Anunțul a fost făcut de distribuitorul CEDIS din Muntenegru.

„Aproape întreaga zonă a Muntenegrului este fără curent din cauza întreruperilor din rețea”, a transmis CEDIS pe Facebook.

Zonele afectate de pana de curent s-au confruntat cu un val puternic de căldură, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Totodată, compania de energie electrică HEP din Croația a declarat că problema a fost cauzată de „o tulburare internațională care a afectat mai multe țări”.

„Operatorul croat de sistem de transport efectuează o analiză cu operatorii de sistem din țările vecine pentru a determina cauza”, a transmis compania.

Din cauze penei de curent, în mai multe orașe, semafoarele s-au oprit și peste tot se aud sirenele ambulanțelor, au povestit martorii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE