26.2 C
Chișinău

5.000 de euro – prețul tăcerii! Șefa fostei Direcții de Asistență Socială din Bălți, reținută în scandalul deposedării pensionarilor de locuințe | VIDEO

Încă o reținere în dosarul privind abuzul de serviciu prin care doi pensionari au fost deposedați de apartamente. Este vorba despre șefa fostei Direcții Generale de Asistență Socială din Bălți.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, femeia este suspectată că a acceptat, prin intermediul unei persoane, 5000 de euro pentru a nu divulga informații compromițătoare despre o subalternă și pentru a nu-i crea acesteia probleme în activitatea profesională. Acum câteva zile, o șefă de secție de la asistența socială din Bălți a a ajuns la Poliție, fiind suspectată că, împreună cu alți funcționari, a deposedat cel puțin doi pensionari de locuințele lor.

Victimele, decedate între timp, erau persoane singuratice cu dizabilități, care au fost convinse să semneze acte de moștenire fără să știe. CNA a făcut publică și o interceptare care dovedește o tentativă de mușamalizare a cazurilor prin mituirea unor funcționari care cunoșteau despre schema pusă în aplicare de colegii lor.

„- Și mi-a zis despre acești 5000 de euro. De unde poate să se știe de unde?
– 5000 de euro, ce anume?
– Care le-am dat pentru….
– Și ce? Ce anume v-au zis?
– Și mi-au spus: ”Iaca doar o fost. Ați dat 5000 de euro lui… Da… Și i-am zis, tipa așa ceva..”.

Bătrânii singuratici erau convinși să semneze o procură, iar în schimb le era promisă îngrijirea pe viață. După decesul acestora, toate bunurile treceau în gestiunea membrilor schemei. Ofițerii CNA au efectuat percheziții la sediul direcției și au reținut o șefă de secție pentru 72 de ore.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un contract de înstrăinare a bunurilor cu condiția întreținerii pe viață a proprietarului, contract de vânzare-cumpărare și 3 dosare ale unor beneficiari de asistență socială.

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov a declarat pentru postul nostru de televiziune că este vorba de un fost angajat al primăriei, iar Direcția generală asistență socială nu mai există în prezent în instituție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE