26.2 C
Chișinău

5.000 de euro pentru „nedivulgare”. Șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți, reținută de CNA

Șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți a fost reținută de ofițerii CNA, fiind bănuită într-un dosar de deposedare abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este suspectată de acceptarea a unei sume de 5000 de euro în schimbul nedivulgării unor informații compromițătoare despre o subalternă, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu, scrie Deschide.MD.

De menționat că acum 3 zile, CNA și procurorii au operat percheziții într-o cauză de abuz de serviciu în care sunt cercetate acțiunile unor angajați și factori de decizie ai fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți, (reorganizată în anul 2023 în Agenția Teritorială de Asistență Socială Nord-Nord-Vest (ATAS)). Urmare a implementării schemei infracționale, cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai direcției menționate.

Conform datelor prezentate, în cadrul unui episod, în perioada anului 2022, angajații Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, folosind situația de serviciu, profitând de situația de dificultate a unei persoane aflate la deservire din cauza pierderii capacităților fizice, psihice sau intelectuale, au perfectat notarial o procură prin care au împuternicit un asistent social să administreze toate bunurile acesteia. Prin respectiva procură, asistentul social a fost desemnat ca moștenitor exclusiv a tuturor bunurilor persoanei, acțiunile fiind îndreptate spre deposedarea ilegală de bunul imobil deținut în proprietate.

Într-un alt episod documentat, aceiași funcționari, folosindu-se de situaţia precară a altui beneficiar de servicii de îngrijire socială la domiciliu, au perfectat şi autentificat procuri și contracte de întreținere pe viață prin care proprietarul le-a încredinţat dreptul de folosire a patrimoniului său.

Cercetările pe caz continuă sub conducerea Procuraturii mun. Bălți.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE