10.2 C
Chișinău

Olesea Stamate despre declarațiile scandaloase ale lui Oazu Nantoi: Demnitarii ar trebui să transmită mesaje de unitate, nu mesaje care dezbină | VIDEO

Demnitarii ar trebui să transmită mesaje de unitate, nu mesaje care dezbină. Astfel a comentat deputatul PAS Olesea Stamate declarațiile scandaloase făcute de colegul său de fracțiune Oazu Nantoi despre „moldovencele frumoase” care ar putea „deservi soldați ruși în bordeluri”.

Stamate a refuzat să comenteze afirmațiile ofensatoare, dar a menționat că, în ultimul timp există o tendință de a radicaliza și de a cataloga opiniile divirgente. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Exclusiv TV.

OLESEA STAMATE, deputat PAS: „Nu a fost încă ședința fracțiunii ca să putem să discutăm acest lucru. Eu cred că noi în general trebuie să încercăm, ca și societate, și noi ca și demnitari, să transmitem mai degrabă mesaje de unitate, decât mesaje care dezbină. Acesta este felul în care eu văd lucrurile și felul în care le simt eu. Noi suntem într-o lume în care la moment circumstanțele geopolitice în care ne aflăm noi ne despart în alb și negru. Nu există sur. Și observăm tot mai mult și mai mult tendința de a radicaliza și de a cataloga opiniile divergente ca fiind greșite. Deci, “dacă tu ai o altă opinie decât a mea, înseamnă că opinia ta e greșită”, lucrul care eu nu-l salut. Aș vrea ca noi toți să avem dreptul la opinie, atâta timp cât evident, dreptul meu se termină acolo unde începe dreptul dvs. Atâta timp cât opinia mea nu jignește, nu ofensează, eu îmi expun dreptul la opinie, dar până aici, cumva așa…”.

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a spus de la tribuna Parlamentului că în condițiile „lumii ruse” din Moldova, frumoasele moldovence vor avea o perspectivă strălucitoare – pentru ruble vor deservi soldații eliberatori ruși în bordeluri”.

Afirmațiile jignitoare vin după ce câțiva dansatori de la ansamblul „JOC” au participat la un eveniment internațional din Sankt Petersburg la care au fost prezenți și reprezentanți ai Blocului „Victorie”.

Declarațiile lui Nantoi au fost condamnate de mai mulți politicieni, iar unii din ei au cerut sancționarea parlamentarului. Abia după patru zile de la incident, sub presiunea deputaților socialiști, vicepreședintele Legislativului și deputat PAS, Doina Gherman, a declarat că la următoarea ședință a Platformei Femeilor Deputate va cere lui Oazu Nantoi să-și ceară scuze pentru afirmațiile făcute.

Oazu Nantoi nu a reacționat deocamdată. Iar, Partidul Acțiune și Solidaritate nu a avut o poziție oficială la acest subiect.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE