26.2 C
Chișinău

Moscova reacționează la declarația semnată de SUA, Canada și Marea Britanie privind alegerile din Moldova. Zaharova: „Clișee rusofobe nefondate” | VIDEO

Moscova reacționează la declarația semnată de SUA, Canada și Marea Britanie, care acuză Rusia de complot pentru a influența alegerile din această toamnă în Moldova. O declarație, în care neagă învinuirile aduse, a făcut purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

MARIA ZAHAROVA, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe: „Baza acestei afirmații este răsturnarea lucrurilor, o respingere a oricărui bun simț. Nu s-a spus nimic nou. Acestea, pe de o parte, sunt clișee rusofobe nefondate. Pe de altă parte, sunt acuzații nefondate împotriva țării noastre pentru toate necazurile, acum și pentru Moldova”.

Săptămâna trecută, Statele Unite, Marea Britanie și Canada au acuzat Rusia de amestec în procesul electoral din R. Moldova în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului planificat pentru această toamnă.

Într-o declarație comună, cele trei țări reproșează criticile aduse președintelui Sandu și partidului de la putere, Acțiune și Solidaritate.

„Amenințarea este deosebit de relevantă mai ale în acest an, când sute de milioane de alegători din Europa și America de Nord votează în alegeri alegerile naționale, regionale și locale”, se arată în declarație.

Menționăm că, pe 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum constituțional privind integrarea în Uniunea Europeană.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE