26.2 C
Chișinău

Escrocherie cu locuințele bătrânilor în municipiul Bălți. O angajată din primărie, reținută. Ce declară edilul | VIDEO

Cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți. Despre asta a anunțat Centrul Național Anticorupție.

În urma perchezițiilor efectuate la mai multe adrese, ofițerii CNA au reținut pentru 72 de ore o șefă de secție în cadrul direcției menționate.

Potrivit procurorilor, în anul 2022, factori de decizie de la Direcția asistență socială au perfectat notarial o procură prin care au împuternicit un asistent social să administreze toate bunurile unei persoane care se afla la evidența asitenților din cauza bolilor fizice si psihice. Prin acea procură, asistentul social a fost desemnat ca moștenitor exclusiv a tuturor bunurilor persoanei, acțiunile fiind îndreptate spre deposedarea ilegală de bunul imobil deținut în proprietate.

CNA a mai comunicat că, potrivit unui alt episod, aceeași funcționari, folosindu-se de situaţia precară a altui beneficiar de servicii de îngrijire socială la domiciliu, au perfectat şi autentificat procuri și contracte de întreținere pe viață prin care proprietarul le-a încredinţat dreptul de folosire a patrimoniului său.

De asemenea, CNA și procurorii examinează episodul transmiterii a 5000 de euro de către un angajat al Direcției de profil a Primăriei mun. Bălți unor factori de decizie ai subdiviziunii. Potrivit materialelor examinate, banii ar fi fost pretinși de superiorii angajatului în schimbul nedivulgării unor fapte pretins ilegale comise de către acesta, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu.

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov a declarat pentru postul nostru de televiziune că este vorba de un fost angajat al primăriei, iar Direcția generală asistență socială nu mai există în prezent în instituție.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe probe relevante pentru cauză, inclusiv un contract de înstrăinare a bunurilor cu condiția întreținerii pe viață a proprietarului, contract de vânzare-cumpărare, o procură, purtători de informație și 3 dosare ale unor beneficiari de asistență socială. Cercetările au loc sub conducerea Procuraturii mun. Bălți într-o cauză penală pornită pe abuz de serviciu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE