12.2 C
Chișinău

Un copil de doi ani din Chişinău a fost internat după ce s-a jucat în havuzul din parcul Valea Trandafirilor. Analiza de laborator a arătat prezența în corpul copilului a mai multor infecții periculoase | VIDEO

Un copil de doi ani din Chişinău a fost internat după ce s-a jucat timp de 10 minute în havuzul din parcul Valea Trandafirilor. Mama copilului a scris despre asta într-o postare.

Ea a relatat că analiza de laborator efectuată la spital a arătat prezența în corpul copilului a bacteriilor de salmonella, infecției cu rotavirus și vibrionului holeric. Femeia a explicat că săptămâna trecută se plimba cu fiul ei în parc, acolo el a decis să se joace în havuz, după care i s-a făcut rău.
MARIANA GOLOVCA, mama băiatului : «Presupunem că e de la havuz, nu este 100%, 90% că e de acolo, fiindcă noi vineri dimineață am fost la havuz și lui după masă i s-a ridicat febră mare.»

A doua zi, starea băiatului s-a înrăutățit, au apărut vome, dureri abdominale severe, temperatură ridicată constantă, iar luni dimineață copilul a fost internat în stare gravă la Spitalul de boli infecțioase pentru copii.

MARIANA GOLOVCA, mama băiatului: «Am venit, ne-au internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii „Lomonosov”, și aici ne-au făcut analizele, peste câteva zile ne-au confirmat că este Salmonella, Rotavirus și Vibrion choleric.»

Acum, potrivit Marianei, după începerea tratamentului, copilul se simte mai bine. Ea speră că el va fi externat în zilele următoare. Am încercat să aflăm detalii despre starea copilului şi diagnostic, dar la Secţia primiri a spitalului de boli infecțioase pentru copii ne-au spus că nu pot furniza astfel de informații fără permisiunea directorilor. Șefa instituției medicale, Ludmila Bîrca, nu a răspuns la apelurile și mesajele noastre, dar nici autorităţile Capitalei.

Menționăm că, luni, 17 iunie, în cadrul unei ședințe a serviciilor municipale, șeful adjunct al Direcției principale sănătate și protecție socială, Vladimir Bolocan, a subliniat că scăldatul în fântânile din Chișinău este interzis, iar pentru încălcarea acestei prevederi sunt prevăzute sancțiuni administrative. Potrivit lui Bolocan, apa din fântâni nu corespunde normelor sanitare pentru scăldat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE