29.2 C
Chișinău

Deputații – membrii blocului Victorie au prezentat o inițiativă legislativă care vizează, păstrarea, protecția și dezvoltarea valorilor spirituale și morale tradiționale | VIDEO

Deputații care sunt membrii blocului Victorie au prezentat o inițiativă legislativă care vizează, potrivit acestora, păstrarea, protecția și dezvoltarea valorilor spirituale și morale tradiționale, a memoriei istorice și a identității naționale.

DENIS ULANOV, deputat independent, membrul blocului „Victorie”: «Cu toții vedem cum diverse ONG-uri dubioase au un impact psihologic grav asupra societății, tinerilor prin răspândirea îndrumărilor sociale și morale care contravin tradițiilor seculare ale poporului Republicii Moldova. Influenţei distructive sunt supuse normele de bază sociale, morale, culturale, religioase, valorile familiale, se intensifică propaganda LGBT. Se încearcă distorsionarea istoriei mondiale și naționale, reabilitarea fascismului, distrugerea memoriei istorice a poporului, incitarea conflictelor interetnice și interconfesionale și generarea de dușmănie și ură în societate. Toate astea duc la distrugerea societății, subminarea fundamentelor stabilității politice și statalităţii.»

Potrivit lui Ulanov, societatea civilă și statul trebuie să se unească într-o astfel de situație pentru a face față acestor provocări și procese. La rândul său, deputatul Reghina Apostolova a subliniat că pe fondul unei situații catastrofale în domeniul demografiei, țara noastră are nevoie de măsuri complexe pentru protejarea familiei și educarea unei generații sănătoase. Parlamentarul a menționat că proiectul de lege propus spre examinare Parlamentului este un adevărat concept de politică națională capabil să rezolve aceste probleme.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat independent, membrul blocului „Victorie”: «Prioritare sunt, în primul rând, susţinerea familiei tradiționale. Proiecte în domeniul culturii și educației. Munca în organizații educaționale, sprijinirea culturii moldovenești. Propunerile noastre includ ajustarea documentelor de planificare strategică, îmbunătățirea sistemului de susţinere de stat pentru proiecte din domeniul culturii și educației, creșterea eficienței organizațiilor științifice, educaționale şi culturale.»

Potrivit deputaților, blocul Victorie pledează pentru menținerea Moldovei ca stat democratic independent care își preţuieşte și protejează istoria și identitatea și se dezvoltă ținând cont de interesele cetățenilor săi.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE