12.2 C
Chișinău

BNS: Fiecare al 4-lea !!! tânăr din Republica Moldova nu muncește și nici nu învață | VIDEO

Fiecare al 4-lea tânăr din Republica Moldova nu muncește și nici nu învață. O arată datele Biroului Național de Statistică. Potrivit raportului,

DIN PATRU TINERI NU LUCREAZĂ ȘI NICI NU ÎNVAȚĂ
Tinerii care nu sunt angajați și nici nu învață – 24,9%
Tinerii care nu sunt angajați, dar învață – 30,1%
Tinerii care sunt angajați, dar nu învață – 35,2%
Tinerii care sunt angajați și învață– 3,7%
Tinerii care sunt plecați peste hotare la lucru și nu urmează un nivel de educație – 6,2%

Majoritatea tinerilor care nu lucrează și nu învață au doar 9 clase la bază, fiind urmați de cei care au făcut un colegiu, iar și mai puțini sunt absolvenții unei facultăți. Datele statistice mai arată că, în rândul tinerilor care nu sunt angajați și nici nu studiază predomină persoanele ce îngrijesc de familie. Cei mai mulți dintre aceștia, aproape 40 la sută, au între 15 și 24 ani, fiind urmați de cei până la 29 și 34 de ani. O altă categorie o formează tinerii care au un loc de muncă peste hotare sau care intenționează să plece în afara țării. Aproape 23 la sută a acestora au între 15-24 ani, 20,0% reprezintă grupa de vârstă 15-29 ani și 18,2% – tinerii de 15-34 ani.

Deși actuala putere afirmă că promovează egalitatea de gen, realitatea arată că femeile formează în continuare majoritatea persoanelor cu responsabilități familiale, înregistrând valori cuprinse între 60,8% și 71,0%, în timp ce bărbații dețin ponderi cel mult până la 3,2%. Pe de altă parte, bărbații dețin ponderi mai mari, în comparație cu femeile, în categoria persoanelor care au un loc de muncă peste hotare sau care intenționează să plece la lucru peste hotare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE