26.2 C
Chișinău

Îmbrăcați în costume de protecție biologică și cu măști pe față, membrii aripei de tineret a blocului „Victorie” au protestat duminică împotriva paradei gay | VIDEO

Tinerii activiști care au mers în spatele paradei au efectuat o „dezinfecție” simbolică a străzii pe care se deplasa coloana, pentru a spăla rușinea semănată în societate, spun ei.

– Noi suntem aici ca să nu dea Domnul să ne molipsim de ideile propagate în rândurile tineretului nostru. Înfățișarea pe care o avem arată că noi curățim orașul de ceea ce încearcă să răspândească actuala guvernare. Credeți că acești luptători care merg în fața noastră poartă pur și simplu măști de protecție? Nu, lor le este frică să-și arate fețele pentru că acasă îi așteaptă iubitele lor minunate cu care fac copii.

IURIE VITNEASNSCHI, membru al blocului politic „Victorie”: «În țara noastră ortodoxă nu trebuie să se facă o astfel de propagandă, nici în școli, nici pe stradă, de aceea, ați văzut că ni sau alăturat preoți și activiști care sunt împotriva unor astfel de lucru.»

Tot atunci, mai multe persoane, inclusiv preoți, au ieșit cu icoane împotriva comunității LGBT. Unele din ele au venit cu pancarte pe care scrie: „Când tac ortodocșii, strigă pietrele”, „Stop propagării homosexualității” și „Rușine”.

– Copii să fie normali, să avem nepoți, să ne bucurăm. Nu vrem să fie tata 1 și tata 2. Noi nu vrem părintele 1 și părintele 2, vrem să fie mama și tata. Nu ne interesează, nu ne aranjează. Să se ducă în Europa, acolo lor le place.

– Dumnezeu o să pedepească toate stilurile ortodoxe care au acceptat legile acestea cu parada gay și înfierea copilului și căsătorii. Toate o să fie pedepsite cu foc și războaie.

În timp ce participanții la parada gay au fost păziți de cordoanele de poliție, persoanele care au venit la contramanifestație, inclusiv tinerii aripei de tinerete a Blocului Victorie, la un moment dat, nu au mai putut înainta, fiind opriți de poliție.

– Da el nu trebuie să fie lasă să îl facă undeva în pădure, pe dealuri numai nu în oraș.
– Propaganda aceasta nimeni nu are nevoie. Neamul nostru moldovenesc, oameni harnici și normali, voi uitați-vă ce fac ei, ce arată ei, la ce se duce tot asta? Groaznic..să trăiască familia normală în Moldova, nici un fel de LGBT, lasă să se ducă în SUA, la Vest, la Europa de unde au venit.

Participanții la marș, la rândul lor, susțin, dimpotrivă, că prin acțiunea organizată au dorit să arate că nimeni nu trebuie să se teamă de ei și că își vor apăra în continuare drepturile la recunoașterea statutului lor, înregistrarea căsătoriilor între persoane de același sex și dreptul pentru a adopta copii.
Menționăm că, potrivit unui sondaj din 2014, 83% dintre moldoveni nu acceptă persoanele LGBT. La o căutare pe google, cea mai recentă cercetare în care a fost pusă respectiva întrebare este de acum doi ani și aceasta adresată doar chișinăuienilor de Centrul de Informații GENDERDOC-M.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE