13.9 C
Chișinău

După 4 luni de la producerea tragediei, Primarul de Boldurești, învinuit de accidentarea mortală a unui minor, a compărut pentru prima dată pe banca acuzaților | VIDEO

Primarul de Boldurești, învinuit de accidentarea mortală cu mașina a unui minor și de părăsirea locului faptei, a compărut pentru prima dată pe banca acuzaților, la 4 luni de la producerea tragediei. Ședința a fost însă amânată pentru o altă zi, pentru că avocatul edilului nu ar fi reușit să studieze dosarul. Nicanor Ciochină a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

– Vă recunoașteți vina?
– De ce ați fugit de la fața locului?
– De ce dumneavoastră ați schimbat plăcuțele de înmatriculare?

La proces a fost adus și complicele primarului, stomatologul care l-ar fi ajutat să șteargă urmele accidentului, dar și acesta a refuzat să facă declarații, dar respinge acuzațiile care i se aduc.

– Deci, respingeți acuzațiile?
– Da.

Deși ședințele de judecată sunt publice, iar primarul este o persoană publică, presa nu a fost lăsată să filmeze în timpul ședinței la cererea magistratului. Jurnaliștii au putut doar asista la proces. În sală a fost prezentă și mama băiatului ucis. Copleșită de durere, femeia strângea strâns la piept poza fiului și nu a dorit să vorbească.

Avocatul Dumitru Buliga susține că primarul este nevinovat.

DUMITRU BULIGA, avocat: «Cum pledează clientul meu vă voi putea spune eventual după ce acesta va fi audiat în ședința de judecată, eu vă pot spune cum pledez eu, eu pledez pentru nevinovăția acestuia, deși nu mi-au fost prezentate materialele cauzei penale la etapa urmării penale, atunci când a fost terminată urmărirea penală, am solicitat un termen instanței de judecată, precum să-mi fie acordat acest termen necesar pentru studierea materialelor, să le fotografiez, eventual să le studiez ca ulterior să ședința preliminară și instanța a admis această cerere.»

Totuși, procurorul Alexandru Botnari a declarat că sunt suficiente probe pentru ai fi demonstra vinovăția lui Ciochină.

ALEXANDRU BORNARI, procuror: «Absolut sunt suficiente. – În ce constau aceste probe? Acele filmulețe care au apărut în spațiul public? – Nu sunt numai acelea, sunt declarațiile la martori, sunt examinarea înregistrărilor audio/video, sunt informațiile care au fost ridicate de la operatorii de date, sunt probe.»

Următoarea ședință este preconizată pentru 19 iunie. Între timp, Nicanor Ciochină a mai primit 30 de zile de arest preventiv, chiar dacă apărarea a declarat că nu există temei pentru acest lucru. Primarul pledează nevinovat. Teribilul accident care a luat viața băiatului de 14 ani s-a produs în seara zilei de luni, 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni, la intrarea în localitate. Șoferul a fugit de la locul accidentului și a fost reținut a doua zi după impact. Acesta s-a dovedit a fi primarul localității Boldurești. Peste o zi, Poliția a mai identificat un suspect pe cazul tragic de la Boldurești, complice al șoferului care a provocat accidentul. Acesta l-ar fi ajutat pe edil să ascundă urmele crimei. În urma tragediei, doi polițiști au fost demiși, iar alți trei – sancționați.

Potrivit IGP, cei cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni nu ar fi acționat în conformitate cu standardele profesionale și au pus piedici în desfășurarea corectă a investigației.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE