8.2 C
Chișinău

Un nou exercițiu cu participarea militarilor moldoveni se va desfășura în Romania | VIDEO

Un nou exercițiu cu participarea militarilor moldoveni. Timp de 11 zile, soldații noștri se vor antrena în România, în cadrul instruirilor cu denumirea „Mărășești 2024”. Despre asta anunţă Brigada Republicii Moldova de Infanterie Motorizată ”Dacia”. Potrivit comunicatului, scopul aplicației este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii din diferite state și dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor.

Ministerul Apărării afirmă că în planul de instruire este inclus exercițiul, numai că astfel de antrenamente s-au cam întețit în ultima perioadă, lucru recunoscut de rezerviști, care spuneau că de la încheierea armatei și până acum nu au mai fost chemați pentru instruiri, dar și de internațiunii ce postează imagini cu tehnică de luptă pe drumurile țării. Și pe paginile oficiale ale Armatei Naționale aproape săptămânal sunt publicate mai multe astfel de știri. Instituția ține să ne asigure însă că aceste acțiuni sunt obișnuite pentru țara noastră și că nu sunt legate de situația din regiune.

Totuși, de la izbucnirea războiului în Ucraina, Moldova și-a întărit capacitățile militare, prin finanțare de la structurile europene, dar șia crescut treptat și propriul buget pentru apărare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE