12.2 C
Chișinău

„Pensionarii și bugetarii din orașele Taraclia și Orhei vor beneficia de adaosuri la pensii și salarii” – rezultatele vizitei Evgheniei Guțul la FEI din Sankt-Petersburg | VIDEO

Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul, revenită din Rusia, unde a participat la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg și la congresul blocului politic „Victorie”, spune că deplasarea a fost productivă.

EVGHENIA GUŢUL, başcanul Găgăuziei : «Deplasarea de serviciu a fost foarte fructuoasă. Știți că deja şi pensionarii și bugetarii din orașele Taraclia și Orhei vor beneficia de adaosuri la pensii și salarii. Conducerea Promsviazibank a fost receptivă și la fel ne oferă posibilitatea să ajutăm oamenii să-și facă viața puțin mai ușoară și mai bună, deoarece ei nu pot supraviețui cu astfel de pensii.»

Evghenia Guțul a felicitat poporul rus cu prilejul sărbătorii naționale – Ziua Rusiei, marcată în 12 iunie, și a mulțumit pentru faptul că partea rusă a dat din nou o mână de ajutor. Başcanul a comentat și modificarea scandaloasă a Codului Penal privind „trădarea de patrie”, promulgată marţi de președintele Maia Sandu. Aceste amendamente legislative permit autorităților, sub pretextul destabilizarii situației din Moldova, să-i tragă la răspundere penală pe Ilan Şor, Marina Tauber sau Evghenia Guțul pentru deplasări în Federația Rusă și desfășurarea congreselor politice în străinătate. Cel puţin asta a declarat recent parlamentarul partidului de guvernământ Lilian Carp, în platoul Rlive TV.

EVGHENIA GUŢUL, başcanul Găgăuziei: «Pot spune un lucru: nu suntem separatiști, trădători ai patriei noastre. Suntem cetățeni care vor să prietenească cu toţi, să trăiască mai bine, și avem dreptul la asta. Prin urmare, vom face totul pentru ca oamenii noștri să poată beneficia de asta.»

Eughenia Gutul a spus că a trecut fără probleme procedura de control al pașapoartelor pe aeroportul din Chișinău, şi asta a surprins-o. „Am monitorizat situația cu reținerea cetățenilor noștri. Asta este ilegal. Statisticile arată că sute de cetățeni părăsesc Republica Moldova lunar, așa că trebuie să-ţi aștepți oamenii, să-i saluti și să te închini lor pentru că vin acasă și nu pleacă din țară”, a declarat başcanul. Anterior, mass-media a relatat despre posibile măsuri ale autorităților faţă de Evghenia Guțul și mai mulţi politicieni din opoziție din cauza participării acestora la congresul blocului Victorie, desfăşurat la Moscova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE