8.2 C
Chișinău

Alexei Lungu a fost întâmpinat din nou într-un mod „deosebit” la Chișinău: Ce fel de agenți mascați rețin politicienii de opoziție pe aeroport | VIDEO

Liderul partidului ”Șansă”, Alexei Lungu a fost din nou reținut pentru câteva ore, pe Aeroportul Internațional Chișinău. De această dată s-a întâmplat în timp ce se întorcea de la congresul Blocului ”Victorie” de la Moscova. El a fost înconjurat de mascați, polițiști de frontieră, fără a-i explica care sunt motivele reținerii.

Pe canalul său de telegram, Lungu a publicat mai multe imagini și o înregistrare video din momentul reținerii, în care se vede că un carabinier poartă pe uniformă un însemn ciudat. Atunci când liderul partidului ”Șansă”, Alexei Lungu, l-a întrebat ce are pe cămașă, acesta a refuzat să spună.

– Ce însemn aveți aici? Poți să îmi arăți ce însemn ai? Ce însemn paramilitar aveți aici.
– Dumneavoastră ceva încurcați domnule.
– Nu încurc. Asta nu e stema Republicii Moldova.
– Și? Mi se pare că încurcați și profanați însemnele de stat.

Am apelat și la serviciul de presă al Poliției de Frontieră, pentru a ne spune dacă știe despre ce însemn este vorba. Raisa Novițchi ne-a spus că nu răspunde în locul celor de la Inspectoratul General de Carabinieri. Am telefonat și expediat mesaj și la serviciul de presă al carabinierilor, însă deocamdată nu am primit un răspuns. Am verificat totuși ce reprezintă însemnul de pe uniforma carabinierilor și am descoperit că acesta era folosit de către forțele de ordine din Rusia, care luptau împotriva neonazismului. Totuși, nu este clar cum acest însemn a ajuns pe uniforma carabinierilor de la noi din țară. Am telefonat și la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne pentru a afla acest lucru, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon. Cu o zi înainte de asta, când pasagerii unui zbor din Istanbul au fost din nou ținuți în aeroport timp de câteva ore, printre călători fiind și participanți la congresul blocului POBEDA de la Moscova, am încercat să aflăm de la Poliția de Frontieră ce serviciu reprezintă persoanele mascate și în uniformă, dar responsabilii de acolo au refuzat să ne răspundă la această întrebare.

Amintim că nu este prima dată când liderul Partidului ”Șansă”, Alexei Lungu este reținut pe Aeroportul Internațional. În timp ce se întorcea cu ruta avia Istanbul- Chișinău de la Moscova, acolo unde a participat la Forumul BRICS – 2024, mascații l-au ținut ore în șir pe motiv că ar avea asupra lui obiecte interzise. În cele din urmă, el a fost eliberat, fără ai găsi ceva suspect asupra lui.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE