15.5 C
Chișinău

Fostul deputat liberal din Moldova, Vadim Vacarciuc, arestat în Statele Unite a, a fost eliberat pe cauțiune.

Fostul deputat liberal din Moldova, Vadim Vacarciuc, arestat în Statele Unite ale Americii pentru uz neautorizat a identității altei persoane, a fost eliberat pe cauțiune.

El ar fi plătit 10.000 de dolari drept garanție instanței. De asemenea, a fost eliberat și al doilea moldovean, Ivan Bordian, reținut împreună cu fostul parlamentar, scrie presa internațională. Cei doi nu au dreptul să folosească ATM-urile, să se apropie de rețeaua de magazine Kwik Trip și au predat pașapoartele pentru perioada procesului. Se mai scrie că procurorii se tem că Vacarciuc ar putea fugi din Statele Unite ale Americii. Conform lor, acesta are legături la nivel guvernamental în Moldova și ar exista risc sporit să părăsească teritoriul american.

Vacarciuc are 51 de ani și a fost reținut miercuri dimineața. Împreună cu el, polițiștii americani l-au arestat și pe un alt moldovean, în vârstă de 32 de ani. În Republica Moldova, Vadim Vacarciuc a fost deputat în mai multe legislaturi din partea Partidului Liberal. În aprilie 2013, el a fost exclus din partid împreună cu alți deputați care au cerut schimbarea conducerii PL. Politicienii expulzați și-au format propriul partid, pe care l-au numit Partidul Liberal-Reformist. Noul partid nu a reușit să intre în parlament la alegerile din 2014.

De asemenea, a ocupat un loc în Consiliul municipal Bălți în cadrul convocării precedente, reprezentând Platforma Populară Europeană a lui Iurie Leancă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE